Unakıtan'ın istifa girişimi Erdoğan'dan dönmüş...

Haber Giriş : 07 Nisan 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı Unakıtan'ın hakkındaki gensoru önergeleri üzerine 'İstifa edeyim' dediğini belirterek, 'Medyanın talebi üzerine milletvekili ve bakan yedirtmem' dedi

Yolsuzluk ve suiistimal iddiaları nedeniyle CHP'nin hakkında üç gensoru önergesi verdiği Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu, ancak kabul edilmediği ortaya çıktı. "Medyanın talebi üzerine hiçbir milletvekili, bakan, belediye başkanı ve bürokratı yedirtmeyeceğini" vurgulayan Erdoğan, "Maliye Bakanı da bütün bu olanlardan ciddi manada rahatsızdır. Hatta bana gelip 'istifa edeyim' bile dedi. Burada zamanlamayı medya değil, arkadaşım kendi belirler, ben belirlerim" diye konuştu.

'Zamanlamayı ben belirlerim'
Başbakan Erdoğan dün gece Kanal 7'de yayımlanan, 'Sözün Özü' programında güncel gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, "Kemal Unakıtan'a çok sıkı bir şekilde sahip çıktınız. Burada 'surda delik açtırmam' mantığıyla mı hareket ettiniz, yoksa gerçekten iftiraya uğradığını mı düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine şunları söyledi: "Bunların hepsi de var. Bir insanın görevi esnasında eksikleri, hataları olabilir. Bu her bakan arkadaşım için ve şahsım için de söz konusudur. Ama bunları düzeltmemiz esastır. Aileler içinde de bu tür eksiklikler, noksanlıklar olabilir. Bunların giderilmesi esastır. Eğer bunlar o bakan arkadaşımın şahsında devlete zarar veriyorsa üzerine ısrarla gider ve gereğini yaparız. Burada biz kâr-zarar hanesine bakarız. Kâr, devletten yana ağır basıyorsa burada biz ısrarlı oluruz. Ama medya kalkıp da talep ediyor diye ben hiçbir milletvekilimi, bakanımı, belediye başkanımı ve bürokratımı yedirtmem. Bunu bilmeleri lazım. Maliye Bakanı da bütün olanlardan ciddi manada rahatsız. Hatta bana gelip 'istifa edeyim' bile dedi. Burada zamanlamayı medya değil, arkadaşım kendi belirler, ben belirlerim. Belge, kanıt var mı? Yok. Kaç kere anlatıldı. Bakanlar Kurulu'nda revizyon da gündemimizde değil."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber