Yoksula konutta, şartlar 'hafifletildi'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşlara yönelik konut satışlarında, "aranan şartlara uyan vatandaş" bulmakta zorlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), satışları kolaylaştırmak, hedef kitlenin daha kolay konut sahibi olması olmasını sağlamak için şartları değiştirdi.

Alt gelir grubuna yönelik konutlardan almak isteyenler için "azami gelir" şartı, daha çok başvuruya imkan sağlamak üzere 500 YTL'den 650 YTL'ye yükseltildi. Asgari 45 yaş şartı, yoksul vatandaşlar için 40'a, alt gelir grubundaki vatandaşlar için 35'e indirilirken, çocuklu dul bayanlar için asgari yaş şartı kaldırıldı.

Diğer taraftan 15-20 yıl vadeli, 100 YTL'den başlayan taksitlerle verilen söz konusu konutlardan gerçek hak sahiplerinin yararlanmasını sağlamak amacıyla, konutların borcu bitene kadar, hak sahiplerine, konutları devretmeme, kiraya vermeme ve içinde oturma şartı getirildi.

Halen, yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşlar için 30 bin konutluk proje yürüten TOKİ, yıl sonuna kadar bu rakamı 50 bine çıkarmayı hedefliyor.

Yeşil Kart sahipleri, 2022 sayılı kanun kapsamında (yaşlılık, sakatlık) maaş alanlar ve 3294 sayılı kanun kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan (FAKFUKFON) yararlananlar, bu projeler kapsamında konut alabiliyor.

FAKFUKFON'dan yardım alanlar, isterlerse yardımların bir bölümünü TOKİ'den aldıkları konutun taksitini ödemekte kullanabilecek. TOKİ, konut taksitlerinin fondan sağlanacak yardımla ödenmesi konusunda hak sahiplerine kolaylık sağlanması için valiliklere yazı yazdı.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecek. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri fesh edilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irad kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber