Gölcük'te okuma salonu eylemi

Gün geçtikçe alevlenen ve gündemi meşgul eden “Dershane Kapama” söylentisine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gölcük'te okuma salonu eylemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailelerin maddi sınırlarını aştığını ifade ettiği dershane ve okuma salonlarına çiftçiler sahip çıktı. Türkiye geneline yayılan dershane ve okuma salonlarının öğrenciye ek takviye olduklarını savunan Gölcük halkı kapatmaya karşı olduklarını belirtti.

Niğde'nin bir çok ilçesinde bulunan okuma salonları başta çiftçi olmak üzere tüm halkı ve öğrencileri eğitim anlamında rahatlatıyor. Niğde Merkeze bağlı Gölcük kasabası da bu okuma salonlarından birine sahip. Eğitim şartlarının kısıtlı olduğu ve maddi güçleri öğrenciyi Niğde'ye göndermeye yetmeyen aileler çare kapısı olarak okuma salonunu seçiyor. Fakat dershanelerin kapanması gündemi sonrası harekete geçen Gölcüklü veliler okuma salonu ve öğretmenlerine sahip çıktı. Okuma salonlarının faydasına değinen veliler seslerini duyurmak adına küçükte bir eylem yaptı.

Öncelikle okuma salonunun Gölcük'teki etkisi hakkında konuşan kasabalı: "Bizim gücümüz Niğde'ye öğrenci okutmaya göndermeye yetmiyor. Çok fazla masrafı oluyor ve biz bunu kaldıramıyoruz. Hocalarımız Niğde de bulunan okullarda ki imkanları buraya kadar getiriyor.Abartı olmasın benim çocuğumla benden çok ilgileniyor. Gerek eğitim anlamında gerek manevi anlamda çocuklarımızı besliyorlar" dedi

Daha önce de öğrencisini okuma salonuna gönderen bir veli ise "Ben büyük kızımı da geçen yıl bu okuma salonuna gönderdim. Kızım şimdi sağlık lisesini kazandı ve içim çok rahat. Biz bu çocukları salona gönderiyoruz. Paramız olsa da olmasa da salona gelen hiçbir öğrenci geri çevrilmiyor. Biz de buradaki okullardan mezun olduk ve bu eğitimi gördük fakat halimiz ortada. Eğitim zor şartlar altında geçiyor. Öğrenciye ek kuvvet ,destek olarak okuma salonu şart" şeklinde konuştu.

Okul sonrası ve hafta sonlarını salonlarda geçiren öğrenciler de durumdan hiç memnun değil. Öğrenciler: "Okuma salonları derslerimize çok büyük katkı sağlıyor. Burada ders çalışıyor okulumuza hazırlıklı gidiyoruz ve arkadaşlarımıza fark atıyoruz. Biz burayı seçtik burada ders görüyoruz. Gelmeyen arkadaşlar ya sokaklarda oynuyor yada internet salonuna gidiyor. Eğer salonumuz kapatılırsa bizlerde yine sokaklarda oynayacağız" dedi.

Yapılan açıklamalar sırasında çocuklarının yanında bulunan velilerde okuma salonlarına desteğini ortaya koydu. Etüt salonunun ışıklarını kapatan veli ve öğrenciler "Okuma Salonumuzu Kapatmayın, Geleceğimizi Karartmayın" sloganı ile devlet büyüklerine mesaj vermeye çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber