Babacan: Gül, yeni bir siyasi reform paketi açıklayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, siyasi reformların derinleştirilmesiyle ilgili adımlar atılacağını belirterek, ''Dışişleri Bakanı Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, belki bugün veya çok kısa bir zaman içerisinde yeni bir siyasi reform paketi açıklayacak. Bunun kararı dünkü Bakanlar Kurulu'nda verildi. Yeni bir reform dalgasıyla bu sürece yeni bir ivme kazandırmış olacağız'' dedi.

Ali Babacan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen ''AB ile Müzakere Süreci: Orta Vadeli Perspektif'' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 3 Ekim 2005 tarihi itibariyle AB ile ilişkilerde yeni bir döneme girdiğine işaret etti.

Artık Türkiye'nin sadece bir aday ülke değil, katılım sürecine başlamış bir ülke olduğunu kaydeden Babacan, bunun, AB ile 40 yılı aşkın ilişkilerde önemli bir aşama olduğunu, Türkiye'nin önemli başarılar, önemli gelişmeleri elde ettiğinin de adeta somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Çalışmalarının katılım süreci boyunca pek çok alanda devam edeceğini belirten Babacan, bu alanlardan en önemlilerinden birinin siyasi reformlarla ilgili çalışmalar olacağını söyledi.

Bu siyasi reformların daha çok 17 Aralık 2004 öncesi yapılan reformların daha derinleştirilmesi ve uygulama konusunda daha iyi bir noktaya ulaşılması için yapılacak çalışmaları kapsadığını anlatan Babacan, şöyle konuştu:

''Biz 17 Aralık'ta müzakerelere başlama hakkını elde eden bir ülke pozisyonunu kazandık. Ama Kopenhag siyasi kriterlerini yeterince karşılayan bir ülkeydik o zaman. Yeterince karşılamak demek (herşey bitti, yüzde 100 işimizi tamamladık) demek değil. Tam tersine daha yapacağımız epey işler var demektir. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.'' Ali Babacan, Reform İzleme Grubunun periyodik olarak toplanıp uygulamayla ilgili sorunları gözden geçirdiğini ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun siyasi reformların uygulanmasıyla ilgili aksaklıklar varsa hemen el atıldığını ve aksaklıkların tekrar etmemesi için ne gerekiyorsa yapıldığını bildirdi. Babacan, şöyle devam etti:

''Yine reformların derinleştirilmesiyle ilgili adımlar geliyor. Sayın Dışişleri Bakanı Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, belki bugün veya çok kısa bir zaman içerisinde yeni bir siyasi reform paketi açıklayacak. Bunun kararı dünkü Bakanlar Kurulu'nda verildi. Yeni bir reform dalgasıyla bu sürece yeni bir ivme kazandırmış olacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber