Akdağ: Avrupa'da hekim sayısı itibariyle sonuncuyuz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de hekim sayısının yetersiz olduğunu belirterek, "Avrupa bölgesinde 52 ülke içinde nüfusa göre kıyasladığınızda hekim sayısı itibariyle sonuncuyuz" dedi.

Bakan Akdağ, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, Hükümetin sağlık konusundaki kararlı tutumu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ısrarlı yaklaşımıyla" Türkiye'de sağlık dönüşüm hamlesini 3 yıl içinde belli noktaya getirdiklerini söyledi.

Bakan Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin Tuzla'da toprağa gömülü olarak bulunan kimyasal atıklarla ilgili dünkü açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Karadeniz'deki çalışmalar dört ayrı bilimsel çalışma olarak yürüyor. Atık meselesi, İstanbul Valiliği'nin yaptığı incelemelerde bir sanayi tesisinin uygunsuz biçimde atıklarını, insan sağlığına zarar verecek şekilde, belli bir yere götürüp attığı şeklinde. İstanbul Valiliği konuyu araştırıyor. Kimse, sorumluları bulunacak. Bu kişilerin en ciddi şekilde cezalandırılmaları gerekiyor" dedi.

Konunun tüm İstanbul'u, tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir mesele olarak algılanmaması gerektiğini belirten Bakan Akdağ, "o bölgeye münhasır olarak ortaya çıktı. Gerekenler yapılacaktır. Bunun dışında Dilovası başta olmak üzere Türkiye'nin bazı sanayi bölgelerinde artan hastalık yükü var mı, varsa bunların çeşidi nedir bunun araştırmaları yapılıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber