Eski Rektör'ün ailesi Aşkın'a dava açıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Cengiz Andinç'in ailesi, şimdiki Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Rektör Aşkın, 9 arkadaşıyla birlikte 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın önceki duruşmasında eski Rektör Prof. Dr. Cengiz Andinç hakkında sarfetiği, "Alkol bağımlısı ve siroz hastası olan ve bu nedenle yaşamını yitirmiş birisidir" sözlerinden dolayı mahkemelik oluyor.

Rektör Aşkın'ın söyleminin hakaret içerin sözler olduğunu ifade eden Andinç'in eşi Nuray Andinç, dün devam eden davaya müdahil olmak istedi. Mahkeme heyetinin oy birliğiyle verdiği ara kararla müdahil olma isteği kabul edilmeyen Nuray Andinç, duruşmadan sonra davaya katılan bazı müdahillerin avukatlarından Mustafa Everdi ile bir açıklama yaptı. Adalet Sarayı'nda ayrılırken, açıklama yapan bayan Andinç, Rektör Aşkın'ın kendisini sanık sandalyesinden kurtarmak için bu sözleri sarf ettiğini söyledi. Önceki duruşmada sarf ettiği sözlerin hakarete varan ifadeler olduğunu kaydeden bayan Andiç, Aşkın'ın bu sözleri kendisini, ailesini ve Van'da bulunan bütün Andinç sevenlerini üzdüğü bildirdi. Andinç, bu nedenle gerekenlerin yapılacağını, sonuna kadar haklarını arayacaklarını ifade etti.

Bayan Andinç, "Rektör Aşkın, rahmetli eşimin alkol bağımlısı olup, idarecilik yönünün olmadığı söylüyor. Buna bağlı olarak idareciliği sırasında idari yönetimi başkalarının idare ettiğini ifade ediyor. Personele verilen iyi dereceli sicil notunun ise sağlık sorunları sebebiyle bilinçli olarak verilmediği bildiriyor. İhale 1998 yılında yapılmış olmasına rağmen ödemeler 2001-2002 yılında başlamış. Ancak Rektör Aşkın halen her ifadesinde ihalenin Cengiz Andinç zamanında yapıldığını dile getiriyor. Merhum eşimin üzerine atıp, kendini kurtaracağını zannetmektedir" şeklinde konuştu. Gazetecilerin 'Bundan sonraki süreçte ne yapacaksınız?' sorusuna ise Bayan Andinç, "Adli yönde gereken neyse yapılacaktır. Bütün aile olarak Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açacağız" dedi.

Müdahil avukatlarından Mustafa Everdi ise Andinç ailesinin manevi olarak kişilik haklarının saldırıya uğradığını bildirerek, bu nedenle bayan Andinç'in hem kendi manevi hakkını hem de merhumun kişilik haklarını korumak için mücadele edeceklerini söyledi. Sanık Rektör Aşkın, önceki rektörü suçlayarak kendisinin sanık sandalyesinden kurtaramayacağını ifade eden Everdi, onun için rektörün kendisiyle ilgili suçlamaları savunmak zorunda olduğunu dile getirerek, "Burada bir aile ve eşi bunun mücadelesini vermektedir. Eğer eski Rektör Andinç suçlu olsaydı, şimdi o sanık olurdu. Ama şu an da Rektör Aşkın sanıktır. Bu nedenle kişiler kendi konumlarındakileri suçlayarak kendilerini kurtarma yoluna gidemez. Bu ne hukuki, ne ahlaki ve ne de etik bir davranıştır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber