OGS ve KGS zorunluluğu, arabalı vapura ilgiyi artırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOĞAZİÇİ Köprüsü'ndeki paralı gişelerin kaldırılıp, OGS ve KGS ile geçişin uygulanmaya başlamasıyla birlikte köprü ve bağlantı yolları trafiğinde rahatlamalar gözlenirken, feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

OGS ve KGS uygulaması nedeniyle İstanbullular, araba vapuru seyahatlerine geri döndü. 3 Nisan'dan, bu yana yarım saat arayla kalkan Sirkeci-Harem arası sefer yapan araba vapurlarının sefer sayıları artırıldı. İstanbul Deniz Otobüsleri'ne (İDO) bağlı araba vapurları 20 dakika arayla sefer yapmaya başladı.

Köprülerdeki yeni uygulamadan önce 2 feribotla çalışan İDO da, sayıyı 3'e çıkardı. Günde yaklaşık 9 bin yolcu taşıyan feribotlarda, köprüdeki yeni uygulamanın ardından yolcu oranının yüzde 50 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Feribotlar, sabah 07.10'dan akşam 21.30'a kadar sefer yaparken, iskelelerde özellikle akşam saatlerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Yetkililer, köprüdeki uygulamanın ardından yoğunluğun öğle saatlerine taşındığını belirtiyor. Dakikalarca uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalan araç sürücüleri ise herşeye rağmen deniz havası alarak yolculuk yapmaktan memnun.

Dakikalarca feribota binmek için kuyruk bekleyen yolculardan Nabi Sırgancı, ?KGS kuyruğuna girdim, bankada çok kuyruk vardı hatta bir tanesine gittim ?yok' dediler. Ben de vapura geldim'' dedi.

Köprüdeki izdihamdan ve kamyon yasağından dolayı deniz yolunu tercih ettiğini ifade eden kamyonet sürücüsü Kamil Nabal ise, kuyrukta uyuya kalan arkadaşlarının yorgunluk attığını söyledi.

MARTILARA SİMİT ATIYORUZ, DENİZ HAVASI ALIYORUZ

Kadıköy'deki evine gitmek için feribotu tercih eden bir diğer sürücü Mehmet Özcan ise, ?Uzun zamandır karşıya araba vapuruyla geçiyorum. Hem hem çayımızı içiyor, hem martılara simit atarak deniz havası alıyoruz. Burada da bekliyoruz ama değiyor'' diye konuştu.

Seferlerin artırılmasını isteyen sürücü Erkan Aydın ise, ?Kumkapı'ya kadar kuyruklar oluşuyor. Özellikle saat 5 ile 8 arası çok yoğun oluyor. O saatlerde muhakkak artırılmalı'' dedi.

Sirkeci-harem arasında arabalı vapur ücret tarifesi ise şöyle:

Motorsiklet: 2YTL.

Yolcu taşımaya mahsus 1-5 kişilik otomobil: 4YTL.

6 kişi ve daha yukarı yolcu taşıyan yük araçları: 6 TYL.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber