Rektör Aşkın'a bu kez 'sarhoş' davası

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın'ın başı bu kez 1999 yılında vefat eden eski Rektör Prof.Dr. Cengiz Andiç için söylediği sözler yüzünden derde girdi. 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Rektör Aşkın'ın, ihalenin onun döneminde yapıldığını belirterek Cengiz Andiç için, ?Alkol bağımlısı ve siroz hastalığı olan yine bu nedenlere bağlı olarak yaşamını kaybetmiş? demesine eski rektörün eşi Nuray Andiç tepki gösterdi. Andiç, ?Maddi manevi tazminat davası açacağız? dedi.

Van YYÜ Rektör Prof.Dr. Yücel Aşkın, Tıp Fakültesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbı cihaz alımında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 9 kişiyle birlikte hakkında açılan davada 76 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılandığı davanın geçen duruşmasında söylediği sözler yüzünden başı yeni derde giriyor. Rektör Aşkın, YYÜ'nün 1999 yılında vefat eden eski Rektörü Prof.Dr. Cengiz Andiç hakkında, ihalenin 1998 yılında onun döneminde yapıldığını belirterek, 31 Mart 2006'daki duruşmada tutanaklara geçen konuşmasında, ?Cengiz Andiç, alkol bağımlısı ve siroz hastalığı olan yine bu nedenlere bağlı olarak yaşamını kaybetmiş olan birisidir. Bu nedenle doldurduğu siciller genellikle kendisi tarafından değil, personeli tarafından doldurulmuştur? demişti.

Eski Rektör Prof.Dr. Cengiz Andiç'in eşi YYÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Nuray Andiç, Rektör Aşkın'ı eşi hakkında söylediği sözler nedeniyle mahkemeye vereceğini açıkladı. Aşkın'ın eşi hakkında söylediği sözlerle kendisini sanık sandayesinden kurtarmaya çalıştığını ileri süren Yrd.Doç.Dr. Nuray Andiç, bu sözlerin hakarete vardığını ve kendisini çok üzdüğünü söyledi. Merhum eşi hakkındaki bu sözler nedeniyle hakkını yasal yollardan arayacağını belirten Yrd.Doç.Dr. Nuray Andiç şöyle konuştu:

?Rektör Aşkın, eşim hakkındaki hakaretleri ise alkol bağımlısı olup idarecilik yönünün olmadığı, buna bağlı olarak idareciliği sırasında idari yönetimin başkaları tarafından yürütüldüğü, idare ettiği sicillerini iyi verdiği arkadaşlarının sağlık sorunları sebebiyle sağlıklı sicil verilmediğini söylemiştir. Tıbbi cihaz alımı ihalesi 1998 yılında yapılmış olmasına rağmen ödemeler 2001-2002 yılında başlamıştır. Aşkın buna rağmen her ifadesinde ihalenin Cengiz Andiç zamanında yapıldığını dile getirmiştir. Suçları, merhum olan saygı değer eşimin üzerine atıp kendini kurtaracağını zannetmektedir. Biz bu süreçten itibaren adli yönde gereken ne ise fazlasıyla yapacağız. Aile olarak maddi manevi tazminat davası açacağız. Bunun için en kısa süre içinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuracağız.?

YYÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın ise, Nuray Andiç'in hakkında dava açma konusunda her hangi bir yorumda bulunmayacağını söyledi. Rektör Aşkın, ?Benim söylediklerim bellidir. Dava açacaksa da açabilir. Bu konuda bir yorumda bulunmayacağım? dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber