Okul ödevi hayatına mal oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Bafra ilçesinde bir ilköğretim okulu öğrencisi, İş Teknik Dersi için ödev olarak hazırladığı elektrik devresini kontrol ederken akıma kapılarak öldü

Edinilen bilgiye göre, Bafra 50. Yıl İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Döndü Akman (14), İş Teknik Dersi için ödev olarak bir elektrik devresi düzenlemesi seçti.

Hazırladığı düzeneği normalde pille çalıştırması gereken Akman, ödevini evde bulunan prize takarak kontrol etmek isterken akıma kapıldı. Yakınları tarafından Kızılırmak Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen talihsiz öğrenci, yolda hayatını kaybetti.

Olay Akman'ın öğrenim gördüğü okulda büyük üzüntüye neden olurken, Okul Müdürü Recep Arabacı, başarılı bir öğrenci olan genç kızın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Arkadaşları da İş Teknik Dersi için kendilerine çeşitli ödevler sunulduğunu, Akman'ın elektrik devresiyle ilgili ödevi kendi isteği ile seçtiğini bildirdiler.

Dede Mustafa Akman, söz konusu devre için malzemeleri kendisinin aldığını belirterek, "Böyle olacağını nereden bilebilirdim" derken, anne Nimet Akman olayın şokunu yaşıyor.

Genç kızın cenazesinin Rusya'da çalıştığı bildirilen baba Ramazan Akman'ın dönmesinin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber