Rektör Yücel Aşkın 400 tanık gösterdi

Haber Giriş : 13 Nisan 2006 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın da aralarında bulunduğu 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla görülen davanın önceki gece geç saatlere kadar devam eden duruşmasında Aşkın'ın avukatları tanık olarak dinlenmesi amacıyla 400 kişilik bir listeyi mahkemeye sundu. Mahkeme heyeti tanıkların tümünün dinlenip dinlenmemesi konusundaki kararı bugün verecek.

Duruşmada müdahil sıfatı ile dinlenen Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Ünal, 1998 yılında İspanyol Expansion firması ile yapılan tıbbi cihaz alımı ihalesi komisyonunda kendisinin de olduğunu belirterek, dönemin Rektörü Cengiz Andiç'in firma ile yaptığı anlaşmada Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin ihale bedelinin yüzde 2'si kadar bir ödenekle yurtdışında eğitim görmesinin taahhütname altına alındığını söyledi.

TAAHHÜTTEN HABERSİZİM

Rektör Yücel Aşkın ise kendisinin böyle bir taahhütnameden haberinin olmadığını, bu olayı savcılık ifadesi sırasında öğrendiğini savundu. Sanık olarak yargılanan İspanyol Expansion Firma Türkiye Temsilcisi Mehmet Ümit Ayral ise eğitim ve bina taahhütnamesinin varlığını kabul ederek, ihaleye giren firmalar için bunun bir ön şart olarak getirildiğini iddia etti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber