Araçların kışlık bakımı zamanında yapılmalı

Yozgat'ın Yerköy Sanayi Sitesi'nde faaliyetini sürdüren oto tamir ustaları, sürücülerin, kış mevsimi öncesi araçlarının kışlık bakımları konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Araçların kışlık bakımı zamanında yapılmalı

Yerköy Sanayi Esnaflarından Selçuk Altun, kış mevsiminde araç bakımları ve kontrollerinin daha çok araç sürücülerini mağdur ettiğini hatırlatarak araçların bakımına radyatöre antifriz koymakla başlanabileceğini söyledi. Havaların iyi geçmesine rağmen kış mevsiminin yaklaştığını ve bundan sonra don olaylarının olabileceğini belirten Altun, "Kış mevsiminde hava sıcaklığının eksilere inmesi ile soğuktan dolayı motor soğutma suyu donar ve silindir bloğunun çatlaması gibi arıza ortaya çıkar. Bunu ortadan kaldırmak için soğutma suyuna bulunduğunuz yerin soğukluğuna göre belli oranlarda antifriz konulmalıdır. Aracın kışlık konumuna göre test yaptırılması, dizel motorlarında kızdırma bujileri kontrol edilmeli, hava filtresi kışlık konuma alınmalı, lastik hava basınçları ayarlanmalıdır. Kalorifer tesisatı gözden geçirilmelidir" dedi.

Araç bakımının ihmale gelmediğini belirten Altun, "Araçların kışın karlı ve buzlu yollarda giderken lastiklerin kaymaması, yakıt kaybı ve kazalara neden olmamak için kar lastikleri takılması önemli olduğu kadar oldukça faydalıdır. Araçta zincir, halat hazır bulundurulmalı, akü yoğunluğu kışa girmeden ayarlanmalı, vantilatör kayışı, yaz sıcaklarından dolayı özelliğini kaybetmesi sebebiyle kış bakımında gerdirilmeli veya yerine yeni kayış takılmalıdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber