Engelli öğrenciler, Japon tekniğiyle seramik yapıyor

Bodrum'daki engelli öğrenciler için Raku tekniğiyle pişirilen seramik çalışması gerçekleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli öğrenciler, Japon tekniğiyle seramik yapıyor

Bodrum'daki engelli öğrenciler için Raku tekniğiyle pişirilen seramik çalışması gerçekleştirildi.

Turgutreis beldesinde bulunan Bodrum Sağlık Vakfı Engelli Öğrenciler Rehabilitasyon Merkezi'nin gerçekleştirdiği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin de destek verdiği etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Projeyle engellilerin ürettiği seramik ürünler, oldukça nadir uygulanan Raku tekniğiyle pişirilerek sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Burcu Karabey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Japon pişirme tekniği olan Raku tekniği ile engelli öğrencilerle seramik çalışmasına başladıklarını söyledi.

Çalışmayı sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptıklarını belirten Karabey, "Türkiye'de ve güzel sanatlar fakültelerinde kullanılan bir teknik. Engelli öğrencilerle daha önce böyle bir çalışma yapmamıştık. Buradaki öğrencilerimiz zaten seramik çalışıyor, uygulama yapıyor ama yine de farklı bir teknik olacak" dedi.

Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi sorumlusu Tarık Kartal ise 10 yıla yakın süredir vakıfta seramik faaliyetinde bulunduklarını ancak son 3 yıldır çok daha fazla üretim yapmaya başladıklarını anlattı.

Özellikle plaket üretimini yaptıklarını belirten Kartal, şöyle konuştu:

"Plaketler özellikle engelli çocukların elinden çıkıyor. Kültür sanata da destek vermek için karar aldık. Bu bağlamda seramiğin sanatsal uygulamaları olan Raku tekniğini uygulamaya çalışıyoruz. Bu, bir seramik pişirim yöntemi. Amacımız çocuklarımızı sanatsal faaliyetlerle buluşturmak, onların üretimine daha sanatsal farklılıklar katabilmek. Bu yıl ilk kez yaptık ancak bundan sonra sürdürmeyi planlıyoruz."

Bodrum Sağlık Vakfı Engelli Öğrenciler Rehabilitasyon Merkezi halkla ilişkiler sorumlusu Şafak Yaşar da engelli öğrencilerin yaptıkları başarılı çalışmalarla Bodrum sınırlarını aştıklarını dile getirdi.

Yaşar, şöyle devam etti:

"Türkiye içindeki bütün sivil toplum kuruluşları artık plaketlerini bizden alıyor. Almanya ile de bağlantıya geçtik. Bir vakıfla çalışma yapacağız. Kütahya ile bir çalışmamız var, çini üzerine bir çalışma yapıyoruz Bu atölyenin önü çok açık. Bu, Türkiye'de bir ilk, seramik üzerine bu kadar enteresan işler ilk defa burada yapılıyor."

Etkinliğin 22 Kasım'a kadar süreceği, yapılacak eserlerin Nurol Sanat Galerisi Bodrum Sağlık Vakfı Oasis Seramik Satış Mağazasında açılacak sergi ile sanatseverlerle buluşacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber