RTÜK'ün dershaneleri incelediği iddiası yalanlandı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir gazetede yer alan, kurumun dershaneleri incelediğine ilişkin haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
RTÜK'ün dershaneleri incelediği iddiası yalanlandı

Üst Kuruldan yapılan açıklamada, "'RTÜK soruşturma açtı', 'RTÜK'ten dershane incelemesi' başlıklarıyla anons edilen ve RTÜK'ün dershane tartışmasını mercek altına aldığı, bazı medya kuruluşlarına ağır para cezası beklendiği haberi gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, RTÜK'ün, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetleri sektörünü düzenlemek, denetlemek amacıyla kurulmuş, idari ve mali özerkliğe sahip, tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olduğu hatırlatıldı.

Üst Kurulun görev ve yetkilerinin 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile belirlendiği ve görev ve yetkilerini kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak yerine getirip kullandığı belirtildi. Görevini yerine getirirken, RTÜK'ün düzenleme ve denetleme yetkisi altındaki tüm kuruluşlara eşit mesafede durduğu vurgulandı.

Bütün yayın kuruluşlarının anılan ilkelere uygunluk açısından rutin olarak denetlendiği ve herhangi bir yayın ihlali görülmesi halinde kanuni yollara başvurulabileceği kaydedilen açıklamada, "Ancak gazete haberinde iddia edildiği gibi son günlerde yaşanan tartışmalar üzerine özel olarak başlatılmış bir soruşturma ya da inceleme söz konusu değildir. Bu yöndeki haberler tamamen gerçek dışıdır" ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber