Üniversitenin yakıt deposuna fueloil yerine kaçak madde boşalttılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Gaziantep Üniversitesinin yakıt ihtiyacını karşılayan bir firmanın, fueloil yerine asit içerikli kaçak imal edilmiş bir maddeyi akaryakıt deposuna boşalttığı belirlendi. Olayla ilgili 2'si üniversite görevlisi 8 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, alınan bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Üniversitesi'nin fuel-oil ihtiyacını ihale usulüyle kazanan, Mersin'de faaliyet gösteren bir firmaya ait 27 KT 350, 27 PY 226, 46 HN 747 ve 46 HB 527 plakalı tankerlerle getirilmekte olan fuel-oilin standartlara uygun olmadığı, tankerlerin içinde fuel oil yerine asit içerikli başka bir malzemenin getirilmekte olduğu bilgisine ulaşıldı.

Firmasının Gaziantep'teki temsilcisi olan K.G'nın Gaziantep Üniversitesindeki görevli kişilerle işi organize ederek laboratuara verilecek numuneleri önceden standartlara uygun olarak hazırladığı ve tankerlerden alınan numuneleri laboratuara teslim etmeden önce değiştirmek suretiyle tahlil sonuçlarının standarda uygun çıkmasını sağladıktan sonra tankerlerdeki asit içerikli kaçak imal edilmiş maddeyi, üniversitenin akaryakıt deposuna boşalttığı tespit edildi.

Gaziantep Üniversitesi yetkilileri ile işbirliği sağlanarak Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde yapılan operasyon sonucunda, 4 tanker Gaziantep Üniversitesi akaryakıt depolarına boşaltma işlemi yaparken suçüstü yakalandı.

Tankerlerden alınan numunelerin ilk tahlillerinde fuel oil çıkmaması üzerine tankerler ve tankerlerde bulunan 114 bin 229 litre akaryakıta el konuldu.

Olayla ilgili olarak tanker şoförleri A.T, A.B, S.B, M.Y. C.Y ile şirket görevlisi K.G. ve Gaziantep Üniversitesinde görevli İ.K. ve E.H, gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber