Tatvan Devlet Hastanesi'nde patoloji laboratuarı açıldı

Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi bünyesinde eski SSK hizmet binasında patoloji laboratuarı açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tatvan Devlet Hastanesi'nde patoloji laboratuarı açıldı

Daha önceden açılan, ancak eleman eksikliği nedeniyle 2011 yılında kapatılan patoloji laboratuarı yeniden hizmete açıldı. Patoloji laboratuarının açılması birlikte artık hastalar patoloji tahlilleri için Bitlis Devlet Hastanesi'ne gitmek zorunda kalmayacak. Tatvan Devlet Hastanesi yönetimi olarak sağlık anlamında ilçe halkına en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirten Hastane Başhekimi Dr. Mustafa İkizek, yeniden açtıkları patoloji laboratuarında bir patoloji uzmanı ve bir patoloji teknikeri olmak üzere iki sağlık çalışanının görev yaptığını söyledi. Eskiden patoloji laboratuarı olmaması nedeniyle hastaları Bitlis'e sevk edilmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Başhekim İkizek, laboratuarın açılmasıyla beraber hastaların mağduriyetinin sona erdiğini belirtti.

Artık hastaların patoloji için herhangi bir yere gitmelerine gerek kalmadığını vurgulayan İkizek, "Hastalarımız artık hastanemize gelip istedikleri tahlili yaptırma ve hastalığını erkenden öğrenerek, tedaviye erken başlama şansına sahip olacaklar" diye konuştu.

"KANSER ERKENDEN TEŞHİS EDİLECEK"

Tatvan Devlet Hastanesi'nde patoloji uzmanı olarak görev yapan Alper Şener ise, patoloji laboratuarı sayesinde artık kanser gibi hastalıkların daha erken teşhis edileceğini belirtti. Laboratuarın Tatvan'da açılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Şener, "Patoloji laboratuarında her türlü biyopsi, sitoloji işlemi ile histo kimyasal ve immünohisto kimyasal boyamalar yapılabiliyor. Bu sayede alınan doku örneklerinin natürü değerlendirilerek, kanser erkenden teşhis edilebilecek. Çünkü kanserde erken teşhis hayat kurtarır ve teşhis edilen hastalar yapılan ameliyatlar, kemoterapi ve radyoterapi tedavisiyle yüksek oranda hayatta kalmayı başarır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber