Örnek muhtar

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Ali Paşa Mahallesi Muhtarı İsmail Tezyürek, yaptığı başarılı çalışmalarına devam ediyor. "Kampanyaların Muhtarı" olarak anılan Tezyürek; yaptığı çalışmalarla sosyal sorumluluk projelerinde marka haline geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Örnek muhtar

40 evden 100 litre atık yağ topladığını dile getiren Tezyürek, bakanlıktan arayarak kendisini tebrik ettiklerini ifade etti.

Mahallesinde devam eden, 'kullanılmayan eşya toplama', 'mavi kapak toplama', 'dolandırıcılara karşı dikkatli olun' gibi projelerine bir yenisi ekleyen Muhtar İsmail Tezyürek, şimdi de atık yağların peşine düştü. Mahallesindeki evleri kapı kapı dolaşan Tezyürek, ev hanımlarına çağrıda bulunarak mutfaklardan çıkan atık yağları topluyor. Şimdiye kadar 40 evden 100 litre civarında atık yağ toplayan Tezyürek, yaptığı bu çalışma ile Trakya'da örnek gösteriliyor.

ÇOK SAYIDA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ VAR

Birçok sosyal sorumluluk projesini aynı anda devam ettirdiğini kaydeden Tezyürek, "Atık yağlarla ilgili çalışmalar yapıyorum, bu işe muhtar olarak gönüllü oldum. 1 litre atık yağın dökülmesini engelleyerek 1 milyon litre suyumuz kirlenmesini engelliyorum" dedi. Mahallesindeki apartmanların tüm kapılarına afişler astığını belirten Tezyürek, "Apartman girişlerindeki panolara astığım duyuru levhaları sayesinde şimdiye kadar 100 litre atık evsel yağ topladım, bu bir rekor oldu" diye konuştu.

"SAHAYA ÇIKIP EV EV DOLAŞTIM"

Projenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın projesi olduğunu aktaran Tezyürek, "Bu projeye muhtarlıklar, camiler, okullar katılıyor, fakat ben muhtarlığa sadece bir bidon koymakla yetinmedim, bizzat sahaya çıkıp mahallemdeki evleri kapı kapı dolaşarak insanları bilinçlendirmek ve tabii ki sonuçta yağların geri dönüşümü sağladım. Bu beni önce insan olarak çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Yeraltı sularının gün geçtikçe kirlendiğini söyleyen Tezyürek, "Basından takip ediyoruz, bölgemizdeki yeraltı suları hem azalıyor hem kirleniyor, eğer biz onu da kirletirsek gelecek nesiller ne içecek? Bırakın içmeyi, ağzımızı çalkalamak için su bulmakta zorlanacağız" ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERE SANDALYE VE PROTEZ OLARAK GERİ DÖNÜYOR

Muhtarlık olarak 100 litre evsel atık yağ topladığı için Ankara'dan bakanlıktan arayarak kendisini tebrik ettiklerini dile getiren Muhtar Tezyürek, "Bu sayede engelli vatandaşlarımıza protezler, işitme cihazları ve elektrikli sandalyeler alınacak, ayrıca atık yağlar tarımda bio dizel olarak da kullanılıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber