Kadın üretici pazarı açıldı

İzmir Kemalpaşa Belediyesi kadınlara yönelik yeni bir projeye imza attı. İlçe merkezi ve köylerde yaşayan üretici kadınlara, ürettikleri ürünleri satma imkanı sağlayan "Kadın Üreticiler Pazarı" hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın üretici pazarı açıldı

Üretici kadınlar pazarda kendi ürettikleri taze ve doğal ürünlerin yanı sıra yaptıkları el işlerini de satıyor. Kadın üreticiler her Salı günü Kemalpaşa Kapalı Pazaryeri'nde satış yapacak.

Üreten kadının aile bütçesine katkı sağlaması için bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, amaçlarının üreten kadınlara destek olmak ve ellerindeki olanakları onlara sunmak olduğunu belirtti.

Başkan Karakayalı, şöyle konuştu: "İzmir'in birçok ilçesinde yavaş yavaş kurulmaya başlayan köylü pazarı yada kadın üretici pazarını bizde ilçemizde kurduk.Köylerde kadınlarımızın ürettikleri tarhana, üzüm, zeytin, erişte gibi organik tarımsal ve hayvansal ürünlerin yanı sıra el emeği göz nuru el işlerini de değerlendirip satabilecekleri pazar imkanı sunduk. Kadınlarımıza her zaman destek olacağıma, her zaman yanlarında olacağıma söz vermiştim, halen veriyorum. İşte bu tarz projeler bunun bir göstergesidir. Kadın Üretici Pazarı'na İzmir'den de müşteri çekerek, birinci elden ürün satın almalarını sağlayarak, Kemalpaşalı kadınlarımızın ekonomik güçlenmesine destek vereceğim. Kadın Üretici Pazarı her hafta Salı günleri kapalı pazaryerinde kurulacak, üretici kadınlarımızla birlikte yılmadan devamlı olarak her hafta açık tutacağız. Pazarda daha fazla tezgah olmasını istiyoruz. Bu yüzden tezgah isteyen kadınlarımıza belediyemize müracaat etmeleri gerekmekte. 29 köyümüz var, köylü kadınlarımızın ürettikleri malları da burada satmaları için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Bol çeşit ürün demek, müşterilerinde daha fazla seçme şansı demek. Amacımız ilçemizde yaşayan üretici kadınlarımıza destek olmak."

Stant açan üretici kadınlar da bu imkanı kendilerine sunan Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'ya teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber