Urlalı kadınlar şiddete hayır dedi

Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü"nde büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Kadına yönelik şiddeti kınayan Urlalı kadınlar konuyla ilgili basın açıklaması yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Urlalı kadınlar şiddete hayır dedi

Basın açıklamasına Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu da katılarak şiddetin her türlüsünü kınadıklarını ifade etti.

Şiddetin kim tarafından ne şekilde uygulanırsa uygulansın büyük bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri kadınlara yönelik yapılan fiziksel, cinsel ve psikolojik baskıların artık son bulmasını istediklerini haykırdılar.

Basın açıklamasında günümüzde hala şiddet kelimesinin kullanılmasının üzücü ve utanç verici olduğunu söyleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feyza Karaosmanoğlu, birlik çağrısı yaparak "Hep birlikte tüm baskı, dayatma ve şiddete karşı yılmadan, usanmadan, korkmadan özgürlük, eşitlik, barış için mücadele edelim. 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü'nde, Kadına Yönelik Şiddetin susmasını, sevginin ve saygının egemen olduğu bir toplumda sağlıklı nesillerin yetişmesini istiyoruz" dedi.

Urlalı kadınların ilgi gösterdiği "Kadına Şiddete Hayır" basın açıklamasına erkekler de destek verdi.

Urla Toprak Sahne Tiyatrosu oyuncuları da basın açıklamasında "Çığlık" adlı kısa oyunlarını sahneleyerek şiddete hayır dediler.

Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yapan Urlalı kadınlar "Sessiz kalma suça ortak olma", "şiddete hayır", "şiddetsiz bir yaşam istiyoruz" "bedenime, benliğime, kimliğime dokunma" sloganları eşliğinde sanat sokağı üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldiler. Atatürk Anıtı önünde Ata'ya saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber