Yenilenebilir enerjinin payı % 30'a çıkacak

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 19. Taraflar Konferansı, 11 – 22 Kasım 2013 tarihleri arasında Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleştirildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 23:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yenilenebilir enerjinin payı % 30'a çıkacak

Yaklaşık 200 ülkeden binlerce kişinin katilim sağladığı konferansa Türkiye yaklaşık 50 kişilik bir heyetle katılım sağladı.

Konferansta, 2020 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yeni anlaşmanın hazırlanması müzakerelerine devam edildi. Bu kapsamda, emisyon azaltımı ve iklim değişikliğine uyum konularının yani sıra teknoloji transferi, kapasite geliştirme ve finansman konularının yeni donemde nasıl şekilleneceği tartışıldı.

Türkiye lehine alınan Taraflar Konferansı (COP) Kararları doğrultusunda Türkiye'nin durumuna iliskin müzakerelere de devam edildi. Bu çerçevede yapılan toplantılar neticesinde, 2020 yılına kadar Türkiye'ye azaltım, uyum, kapasite geliştirme ve teknoloji transferi ile finans kaynaklarına erişim için destek sağlanması çalışmalarına 2014 yılında devam edilmesine karar verildi.

Konferans da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpinar "Türkiye hızla kalkınan bir ülkedir ve sürdürülebilir kalkınmaya uygun olarak iklim değişikliği için elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. yenilenebilir enerjiye büyük önem veriyoruz ve 2023 yılına kadar yenilenebilir enerjinin payını % 30'a çıkaracağız. Ormanlarımızın toplam alanını da 2023 yılına kadar % 30'a yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber