Boğaz Köprüsü görünümünde yaya köprüsü

KARABÜK (İHA) - Karabük Belediyesinin, vatandaşların ulaşmakta güçlük çektiği hastane ile 5 mahalle arasında bulunan derenin üzerine yaptığı köprünün inşaatında sona yaklaşıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2013 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boğaz Köprüsü görünümünde yaya köprüsü

Esentepe, Kurtuluş ve Kapullu Mahalleleri ile Şirinevler, 200 Evler bölgesi ve Hastaneyi birbirine bağlayacak yaya köprüsü çalışmaları devam ediyor.

Kentin değişik mahallerine yapılan, yürüyen merdiven, yatay ve dikey asansörlü ulaşımların ardından Esentepe ve 200 Evler arasına inşa edilen 3 metre genişliğinde, 40 metre yükseklikte ve 134 metre uzunluğundaki çelik konstrüksiyon köprü 10 Aralık'ta hizmete açılacak.

Yaya köprüsünde incelemelerde bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, köprünün, kentin nüfus bakımından yüzde 40'ına sahip en büyük 3 mahallesinin kesiştiği bir yerde olduğunu söyledi.

Yıllardır vatandaşların hastaneye gitmek için 20 dakikalık yol yürüdüğünü, ancak köprü açıldıktan sonra bu sürenin 5 dakikaya ineceğini belirten Vergili, şöyle konuştu: "Farklı bir düşünce olarak ortaya çıktı. Karabük, derelik ve tepelik olduğu için bu tür uygulamalara diğer mahallerimizde de devam edeceğiz. Karabük'te yatay asansör, dikey asansör ve yürüyen merdiven ile yüksek yaya geçişleriyle vatandaşlarımızı rahatlatmış olacağız. Tahmin ediyorum 12 gün içinde açmayı planlıyoruz. Bittiğinde ışıklandırmalı ve halat bağlantıları ile boğaz köprüsü görünümünde olacak."

KARABÜK SAFRANBOLU ARASINA SPOR VADİSİ

Başkan Vergili, Türkiye'nin en büyük spor vadisini de yapmak için kolları sıvadıklarını ve 500 dönüm alan üzerine projenin uygulanacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "5000 Evler ile Safranbolu arasına araç geçişi için viyadük köprü yapacağız. Bu köprünün altına Türkiye'nin en büyük spor vadisini yapacağız. Köprünün sadece araç geçişinden ziyade, spor vadisine inecek asansörleri olacak. Orası Türkiye'nin en büyük spor vadisi olarak düzenlenecek. 500 dönüm alan üzerine yapılacak programla ilgili önümüzdeki günlerde animasyonları sunacağız. Bunlar keyifli işler, hem vatandaş hem biz keyif alıyoruz. Tek başımıza yaptığımız bir iş değil."

Hasan Sezgin isimli mahalle sakini ise yapılan köprünün özelikle yaşlılar için çok güzel bir çalışma olduğunu söyleyerek, "Cami, okul ve hastaneye ulaşım için çok güzel bir yol oldu. Önceden beri yapılması gereken bir işti ama sonuçta yapıldı. Halka açık ve her yaşa hitap etmesi güzel oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber