Müfettişliğe, 7. kez, arka kapıdan atama

Orman Genel Müdürlüğü, 7. kez, kurum personeli arasından Teftiş Kuruluna müfettiş almak için yönetmelik değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Kasım 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müfettişliğe, 7. kez, arka kapıdan atama

Yıllardır devam ederek gelen uygulamaya göre, adaylar, KPSS ile müfettiş veya uzman yardımcısı kadrolarına atandıktan sonra, 3 yıl eğitime tabi tutulmakta, sonrasında da eğer yeterli görülürlerse müfettiş veya uzmanlık kadrolarına atanmaktadırlar.

Ancak, Orman Genel Müdürlüğü, 1993 yılından bu yana Teftiş Kurulu Yönetmeliğine sürekli olarak geçici madde ekleyerek, kurum içindeki personeli bazen müfettiş, bazen müfettiş yardımcısı kadrolarına atamaktadır.

Son düzenleme bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, kurumda en 7 yıl çalışmış olanlar yapılacak sözlü sınavla müfettiş yardımcısı kadrosuna atanacaktır.

İşte 1993 yılından bu yana yapılan düzenlemeler...

1993: Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren 3 ay içinde Genel Müdürlükte en az bir yıl Orman Bölge Müdürlüğü veya Daire Başkanlığı görevinde çalışmış olanlardan gizli sicil raporları çok iyi veya iyi olanlardan aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarından birini almamış olanlar Kurul Başkanının yazılı görüşü ve Genel Müdürün teklifi üzerine Bakan Olur'u ile müfettişliğe atanabilirler.

1998: Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir yıl içinde Orman Genel Müdürlüğünde en az bir yıl süre ile Genel Müdür Yardımcılığı. Hukuk Müşavirliği, Daire Başkanlığı, Bölge Müdürlüğü veya on yıl süre ile Avukatlık görevlerini fiilen yapmış, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve daha ağır cezalardan birini almamış olanlardan durumları bu yönetmeliğin 21 inci maddesinin (c ) ve (d) bendindeki şartlara haiz olanlar, Genel Müdürün teklifi üzerine Bakan Olur'u ile Müfettişliğe atana bilirler."

2003: Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren 3 ay içinde; Orman Genel Müdürlüğünde bölge müdürlüğü, daire başkanlığı ve daha üst görevlerde bulunmuş ve en az dört yıllık lisans eğitimi veren orman fakültelerini bitirmiş olanlar, genel müdürün teklifi üzerine Bakan Olur'u ile müfettişliğe ve başmüfettişliğe atanabilirler

2008: Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinde Orman Genel Müdürlüğünde Orman Bölge Müdürü, Daire Başkanı ve daha üst görevlerde en az 1 yıl süreyle görev yapmış olanlar Genel Müdürün teklifi üzerine Bakan Oluru ile Müfettişliğe atanabilir. (2010 yılında Mülga oldu)

2011: Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinde Orman Genel Müdürlüğünde Orman Bölge Müdürü, Daire Başkanı ve daha üst görevlerde en az 18 ay süreyle görev yapmış olanlardan aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarından birisi ile cezalandırılmamış olanlar, Genel Müdürün teklifi üzerine Bakan Oluru ile müfettişliğe atanabilirler.

2012: Orman Genel Müdürlüğünde Orman Bölge Müdürü, Daire Başkanı ve daha üst görevlerde en az 12 ay süreyle görev yapmış olanlar, aylıktan kesme dahil daha ağır disiplin cezası almamış olmaları şartıyla, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren 6 ay içinde Genel Müdürün teklifi üzerine Bakan Oluru ile Müfettişliğe atanabilirler.

28 Kasım 2013: Bu maddenin yayımı tarihinde;

a) Genel Müdürlükte en az yedi yıl süreyle görev yapmış,
b) Aylıktan kesme dahil daha ağır disiplin cezası almamış,
c) Orman, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun olmuş,
ç) Genel Müdürlükçe yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmuş,
olanlar arasından mevcut başmüfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı kadrosunun yüzde 25'ini geçmemek üzere, 1/7/2014 tarihine kadar, Teftiş Kurulu Başkanlığının yazılı görüşü ve Genel Müdürün teklifi üzerine, Bakan Oluru ile müfettiş yardımcılığına atama yapılabilir. Sınav ilanı ve ilgili diğer hususlar Genel Müdürlük internet sayfasında duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber