Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç nedeniyle, hükümetten 2004 yılına ilişkin olarak 50 bin öğretmen kadrosu daha talep etti.

Haber Giriş : 09 Ocak 2004 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç nedeniyle, hükümetten 2004 yılına ilişkin olarak 50 bin öğretmen kadrosu daha talep etti.

Personel sayısı ve bağlı kuruluşları ile kamu kurumları arasında en büyük icracı bakanlık olan Milli Eğitim Bakanlığı, personel kayıt ve sicillerini tek tek elden geçirdi.

Yılbaşından önce tamamlanan çalışmalar sonucunda elde edilen verilere göre daha önce 630 bin öğretmeni olduğu bilinen bakanlığın 545 bin öğretmeni olduğu, 105 bin öğretmene de ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1999 yılında çalışanlarına ait verilerin bilgisayar ortamına aktarılması ile ilgili olarak ?İl Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi ?İLSİS' isimli bir programı hayata geçirmiş; programın 81 il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazılım ve donanım kurulum işlemlerini 2000 yılında tamamlamıştı. Bakanlık merkez ve taşra örgütü, sistemin kurulmasının ardından personel hareketleriyle ilgili bilgilerin güncellenmemesi sonucu büyük sıkıntılar yaşıyordu. Kamunun yeniden yapılandırılması ve ?e-devlet' projeleri kapsamında elinde bulundurduğu bu sisteme tekrar önem veren bakanlık, çalışma başlattı.

3 ay önce başlatılıp 31 Aralık 2003 tarihine kadar her ilin kendine bağlı personeliyle ilgili çalışma yapmasını isteyen bakanlık, personel özlük bilgileri, tayin, emeklilik, kurumlararası geçiş, meslekten ayrılma, kınama cezası, takdir, hizmet puanı, norm işlemleri, atama şekli, üyesi bulunduğu sendika, mal beyannamesi, görev yaptığı ve yapmakta olduğu il ve okul gibi bilgileri güncelledi.

MEB 40 BİN KİŞİ DÜŞÜNÜYOR

Edinilen bilgiye göre, 105 bin öğretmen ihtiyacının ortaya çıkmasının ardından hükümetin 2004 yılına ilişkin personel istihdamının 40 bin olarak hedeflendiğini, bu istihdamın hepsinin Milli Eğitime verilmesi halinde bile ihtiyacı karşılamayacağını belirtiyorlar.

Milli Eğitim, hükümetten 2004 yılına ilişkin olarak 50 bin öğretmen kadrosu talep etti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber