Fizyoterapistler bir araya geldi

"Fizyoterapistlik Mesleğinde Yeniden Yapılanma ve Strateji Belirleme" çalıştayı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fizyoterapistler bir araya geldi

TFD Başkanı fizyoterapist Dr. Bülent Elbasan, "Özel hastanelerde ve kliniklerde fizyoterapi hizmeti veriliyor olsa da zorunlu meslek gruplarının içinde zaman zaman fizyoterapistlerin yer almıyor olması yine birtakım sıkıntıları beraberinde getiriyor" dedi.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği (TFD) tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi'de (AİBÜ), "Fizyoterapistlik Mesleğinde Yeniden Yapılanma ve Strateji Belirleme" konusunda bir çalıştay düzenlendi.

Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nda düzenlenen çalıştayda konuşan TFD Başkanı fizyoterapist Dr. Bülent Elbasan, fizyoterapistlerin yaşadıkları sorunlara dikkati çekerek, fizyoterapistlerin tedavi programı planlaması ve uygulaması konusunda halen yetkin olmadıklarını savundu.

Konuşmasında hastanelerdeki kadro azlığına dikkati çeken Dr. Elbasan, şunları kaydetti:

"Özel hastanelerde ve kliniklerde fizyoterapi hizmeti veriliyor olsa da zorunlu meslek gruplarının içinde zaman zaman fizyoterapistlerin yer almıyor olması yine birtakım sıkıntıları beraberinde getiriyor. Hizmet standardının olmaması yani fizyoterapi nedir? Neyi kapsıyor? Nerede başlıyor ve nerede bitmesi gerekiyor? Hekimin görevi ve fizyoterapistin görevi nerede başlıyor ve nerede bitiyor? Bütün bunların tanımlanması gerekiyor."

Dr. Elbasan, fizyoterapistlerin hizmetlerinin karşılığını maddi anlamda tam olarak alamadıklarını ileri sürerek, bu konuda iyileştirme yaprlmasını istedi.

Çalıştaya, 55 üniversitede görev yapan öğretim elemanları, 8 fizyoterapi derneğinin temsilci ve üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber