Rüşvetçi memura 'kel'lik testi

Haber Giriş : 19 Nisan 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanık avukatı "Görüntülerdeki kişi kel, müvekkilim ise gür saçlıdır" dedi, sanık boynunu eğince hakim ikna oldu

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda rüşvet aldıkları gizli kameralarla tespit edilen 58'i tutuklu 60 gümrükçünün 16 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı duruşmada ilginç diyaloglar geçti. Mahkeme salonuna kurulan perde üzerinde rüşvet görüntüleri izlendi, sanıkların ifadeleri alındı.

M.Y'nin avukatı Rıfat Çulha, görüntülerin net olmadığını ve yapılan diyalogların da anlaşılamadığını öne sürdü. Müvekkilinin "kel" olmadığını, saçlarının beyaz olduğunu belirterek
"Bize izletilen görüntüde müvekkilim olduğu iddia edilen kişinin kel ve siyah saçlı olduğu görülüyor" dedi. Avukat M.Y.'den kafasını mahkeme heyetine doğru göstermesini istedi. M.Y. kafasını eğdi, hakim bunun üzerine ikna oldu, görüntüdeki kişinin intihar eden Şenol Gök'e ait olabileceğini söyledi.

Bir başka görüntüde ise C.T.K.'nın bir araç sürücüsünün verdiği bir avuç bozuk parayı beğenmeyerek masaya attığı, sürücüye giriş yaptırmadığı görülüyordu.

Hakim: Para değil mi? Güldürmeyin beni
Mahkeme Başkanı Hakim Halil Uçar, görüntüleri izlerken yolculardan alınan paraların sayıldığı yönünde zabıt yazdırınca sanık avukatları buna da itiraz etti. Avukatların alınanın para olup olmadığının belli olmadığını söylemesi üzerine Halil Uçar "Sayılan, destelenen, tasnif edilen, paylaşılan, hesap makinası ile hesaplanan başka ne olabilir? Güldürmeyin insanı" diyerek tepki gösterdi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber