İki üniversitede operasyon: 2'si üniversiteli 13 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde, Cumhuriyet ve Gaziosmanpaşa üniversitelerinde örgüte eleman kazandırmak için çalışma yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 13'ü tutuklandı

Sivas ve Tokat Emniyet Müdürlükleri ekiplerince her iki ilde de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi (YÖGEH) içerisinde faaliyet yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan 4'ü kadın 22 kişiden 21'i, işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi.

Cumhuriyet Savcısı, zanlıların tek tek ifadesini aldı. Yaklaşık 7 saat süren ifade verme işlemlerinin ardından zanlılardan İdris İ, Erdal E, Emin A, Selçuk T, Veysi A, Fehmiye B, Kasım D, Kemal D, Zelal Y, Keziban A, Abdurrahman D, Şiar A. ve Erhan A. çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkeme tarafından 'örgüt yöneticisi olmak' ve 'örgüte eleman kazandırmak' suçlarından tutuklanarak, Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu arada zanlıların adliyeye getirilişi sırasında, çevrede çalışma yapan polis ekiplerinin operasyon kapsamında arandığı anlaşılan H.A'yı da gözaltına aldığı bildirildi. Diğer kişilerle birlikte savcılığa sevk edilen H.A'nın buradaki ifadesinin ardından diğer 8 zanlıyla birlikte serbest bırakıldığı kaydedildi.

Öte yandan, operasyon kapsamında yakalandıktan sonra başka bir suçtan arandığı için Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen Ali İhsan Ç'nin de bu ilde çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi. Sivas ve Tokat'ta düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde, Cumhuriyet ve Gaziosmanpaşa üniversitelerinde örgüte eleman kazandırmak için çalışma yaptıkları iddia edilen 4'ü kadın 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber