Hasan Gül: Memura ek ödeme IMF'ye anlatıldı, sorun yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Hasan Gül, faiz dışı fazlada 2005 yılı gerçekleşmesine dönük rakamların henüz tamamlanmadığını, ancak yüzde 6.5 hedefine yakın bir rakam olmasını beklediklerini söyledi.

Maliye Bakanlığı'nda ''Bütçe performansı ve kamu mali yönetiminde yapısal dönüşüm'' konularında, basına bir brifing verildi.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Hasan Gül, Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Kesik ve Gelir İdaresi daire başkanlarından Yüksel Karaca tarafından verilen brifingde, faiz dışı fazla ve IMF ile yapılan görüşmeler de gündeme geldi.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Gül, 2005 yılı bütçesinde yüzde 5'lik faiz dışı fazla hedefinin tutturulduğunu, ancak kamudaki genel hedefe ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Özellikle KİT'lerle ilgili verilerin henüz netleşmediğini kaydeden Gül, ''Ancak 2005'te, faiz dışı fazlanın yüzde 6.5'luk hedefe yakın bir rakam olmasını bekliyoruz'' dedi.

IMF ile uzman seviyesinde görüşmeler yapıldığını ifade eden Gül, bu görüşmelerde, bugüne kadarki performans ile yılın geri kalanına ilişkin tahminlerin ele alındığını vurguladı.

Memurlara verilen ek maaş artışının da gündeme geldiğini bildiren Gül, memurlarla ilgili düzenlemenin bütçeye 2 milyar YTL ek yük getirdiğini söyledi. Bunun 1.2 milyar YTL'sinin geçen yıl memur sendikaları ile yapılan görüşmelere dayandığını ve bu nedenle de bütçe içinde yer aldığını anlatan Gül, şöyle devam etti:

''Bunun dışında yapılan maaş düzenlemelerinin yıllık yükü 800 YTL'dir. Ancak bunlar Nisan'da yürürlüğe girdi. Dolayısıyla 8 ay için bize 500 milyon YTL ek yük getirecek. Bizim bütçemizde de bunu karşılayacak ek ödenek var. IMF ile yapılan görüşmelerde de uzmanlara bu anlatıldı. Bu konuda herhangi bir şey yok.

Sosyal güvenlikle ilgili prim alacakları yönünden yapılan düzenlemeler konusunda bütçeye gelebilecek ufak bir şey olabilir. Yine Yeşil Kart ile ilgili ek yük gelebilir.

Bunlar, IMF'nin gözden geçirme ekibi ile ele alınıp konuşulur. Ama bizim tahminimiz, rakamlarda çok bir revizyona ihtiyaç olmayacağı yönünde.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber