Genel Sağlık sigortasının beşinci bölümü kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2006 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda temel yasa olarak görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın, prim ödemelerine ilişkin hükümleri düzenleyen 5. bölümü kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, bölüm üzerindeki soru ve eleştirileri yanıtlarken, 2002'nin Aralık ayından itibaren tasarı üzerinde 3.5 yıl sosyal tarafın görüşlerini aldıklarını söyledi. Türkiye'de bir gelenek olması için sosyal diyaloğa önem verdiklerini ifade eden Başesgioğlu, "Bunu, dostlar bizi alışverişte görsün diye yapmadık. Tasarıda, sosyal tarafların önerilerinin yüzde 65'i karşılandı" diye konuştu.

Tasarının 2007 yılında yürürlüğe gireceğini hatırlatan Başesgioğlu, bu sürede Hükümet'e gelecek makul önerileri de dikkate alabileceklerini söyledi. Kanun yürürlüğe girmeden son bir kez Ekonomik ve Sosyal Konsey'de görüşülmesini de istediklerini anlatan Başesgioğlu, "Sosyal diyalog, kırmadan, dökmeden yapılır. Son günlerde yapılan bazı davranışlar bizi üzüyor. 3.5 yıl yapılan görüşmelere katılıp önerilerde bulunduktan sonra 'Ben meydanlara iniyorum' demek, doğru bir davranış değil" diye konuştu.

Tasarının kabul edilen maddeleri üzerinde somut önerilerden çok, sadece "muhalefet etmenin" şekillerinin gösterildiğini ifade eden Başesgioğlu, "Tasarıyı alkışlamaları gerekenler protesto ediyor, protesto etmesi gerekenler de alkışlıyor" dedi.

Başesgioğlu, prim gününün, çalışanlar için 9 bin iş gününe çıkarıldığı yönündeki eleştirilerin de doğru olmadığını bildirerek, 2007 yılından sonra işe girenlerin, 20 yıllık kademeli bir geçişle 9 bin iş günü çalışacaklarını, mevcut çalışanların bu konuda mağdur edilmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber