Bursa'da buz gibi eğitim

Bursa’nın en başarılı okullarından biri olarak gösterilen 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda kaloriferlerin bu soğuk kış günlerinde yanmaması öğrencileri mağdur etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'da buz gibi eğitim

Bursa'nın en başarılı okullarından biri olarak gösterilen 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda kaloriferlerin bu soğuk kış günlerinde yanmaması öğrencileri mağdur etti. Öğrenciler arasında hastalıklar artarken, veliler bu durumdan şikayetçi oldu.

Yunuseli Mahallesi'ndeki 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda doğal gaz dönüşümünü yapan taşeron firmanın işi zamanında bitiremediği iddia edildi. Şehrin en başarılı okullarından biri olan ve velilerin öğrencileri kayıt ettirmek için binlerce lira bağış ödediği okulda doğalgaza geçiş için kömür kazanları söküldü. Okul, aniden gelen soğuk havalara hazırlıksız yakalandı. Öğrenciler, buzhaneye dönen sınıflarda montla eğitim yapmak zorunda kalıyor.

Yönetmelik gereği ısıtıcıların çalıştırılmadığı okulda, öğrencilerin kapı ve pencereleri açmaları yasaklandı. Minikler, buzhaneyi andıran okulda donduklarını söyledi. Çok üşüdükleri için derste de montlarını çıkarmayan minikler, kaloriferlerin bir an önce yakılmasını istiyor.

Veliler bu duruma isyan ederken, okul aile birliği meselenin çözümü için alarma geçti. Basında çıkan haberler üzerine dönüşümü sağlayan taşeron firma yetkilileri, okulun doğal gaza kavuşması için hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler miniklerin ısınması için dün gece yarılarına kadar çalıştı.

Okul aile birliği üyesi Sabriye Kavuşmuş, "Aralık ayına geldik. Hala doğal gazımız bağlanmadığı için öğrenciler sınıflarda montla ders yapmaya çalışıyor. Velilerden sürekli şikayet almaya başladık. Öğrencilerimiz sürekli hasta olmaya başladı. Tabii bir öğrenci grip olduğu zaman diğerlerine de bulaşıyor. Okul olarak mağdur durumdayız" dedi.

"SOĞUKTAN HASTALANAN BİR SÜRÜ ÖĞRENCİMİZ VAR"

Okul aile birliği olarak gerekli müracaatları yaptıklarını ifade eden Kavuşmuş, "Burada okul yönetiminin yapabileceği herhangi bir şey yok. İhale, İl Özel İdaresi ile dönüşümü yapacak firma arasında imzalanmış. Bu durum tamamen ihaleyi alan firmanın işi geciktirmesinden kaynaklanıyor. Ekim ayında bize bunun sonuçlanacağını söylediler. Aralık ayına geldik, dönüşüm hala bitirilmedi. Taşeron firma gece saat 2'ye kadar çalıştı. Gün içinde de çalışmalar devam diyor. Hafta sonuna kadar işin bitmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"PENCERELERİN AÇILMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Yetkililere seslendiklerini ifade eden Kavuşmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gereken neyse yapılsın. Bütün sınıflara ısıtıcı yerleştirilmesi mümkün değil. Elimizden geldiği kadar pencerelerin açılmasını engelleyerek oda sıcaklığını korumaya çalışıyoruz. Tabii içerdeki oksijenin azalmasından dolayı da sınıflarda sağlıklı bir ortam olmuyor."

11 yıldır eğitim veren 23 Nisan İlköğretim Okulu, bu zamana kadar kömürle ısıtıldı. Milli Eğitim Müdürlüğünün tüm okulların doğal gaza geçirilmesi hususundaki yazılı emrinden sonra 11 Ocak 2013 tarihinde okul idaresi tarafından doğal gaz abonelik işlemi yapıldı. İl Özel İdaresi tarafından okulun kömürden doğal gaza geçişi için açılan ihaleyi 25 bin liraya A.K. şirketi aldı. Okuldaki aksaklığın ihaleyi alan firmanın belirlenen sürede işi tamamlayamamasından kaynaklandığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber