Özelleştirme idaresi 25 uzman yardımcılığı için sınav açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 18:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SINAVIN ADI

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığında boş bulunan, Genel İdare Hizmetleri sınıfından 9'uncu dereceden 25 adet kadroya atanmak ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere Uzman Yardımcısı alınmasına yönelik Giriş Sınavının yazılı bölümü, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 26 Ekim 2013 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da yapılmıştır.

Sınav Protokolü ve www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanan sınav uygulama duyurusunda, "Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 4 yanlış 1 doğru götürecek ..." düzenlemesi bulunmaktayken, yazılı sınava ilişkin soru kitapçıklarının açıklamalar bölümünde "Yanlış cevaplarınız dikkate alınmadan sadece doğru cevaplarınız üzerinden puanlama yapılacaktır." açıklaması yer aldığından dolayı, değerlendirilmeyen ve açıklanmayan yazılı sınav, yeni başvuru ve sınav ücreti alınmadan 04/01/2014 tarihinde tekrarlanacaktır.

Öğrenim dalları itibarıyla alınacak uzman yardımcısı sayısı, yazılı sınava katılabilecek aday sayısı, KPSS puan türleri ve istenilen taban puanlar aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Gruplar Öğrenim Dalları (Lisans) KPSS Puan Türü KPSS Taban Puanı Atama Yapılabilecek Boş Kadro Sayısı Yazılı Sınava Katılabilecek Azami Aday Sayısı
1. Grup İşletme KPSSP-117 80 5 100
2. Grup İktisat KPSSP-117 80 4 80
3. Grup Maliye KPSSP-117 80 3 60
4. Grup Kamu Yönetimi KPSSP-117 80 1 20
5. Grup Uluslararası İlişkiler KPSSP-117 80 1 20
6. Grup Hukuk KPSSP-117 80 3 60
7. Grup Şehir ve Bölge Planlama KPSSP-4 70 3 60
8. Grup Harita Mühendisliği KPSSP-4 70 2 40
9. Grup İnşaat Mühendisliği KPSSP-4 70 1 20
10. Grup Endüstri Mühendisliği KPSSP-4 70 2 40

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

Giriş sınavına katılabilmek için aşağıda belirtilen şartlar aranır:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

Son başvuru tarihi itibariyle, üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinden/bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 07-08 Temmuz 2012 veya 06-07 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), puan türleri itibarıyla en az yukarıdaki tabloda belirtilen taban puanları almış olmak,

2013 yılı Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

Süresi içinde başvuruda bulunmak.

SINAV BAŞVURU İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR BAŞVURU İŞLEMLERİ SINAV İŞLEMLERİ Giriş Sınavının Şekli

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

Yazılı Sınav

Giriş sınavının yazılı bölümüne, yukarıdaki tabloda belirtilen KPSS puan türü ve taban puana göre, 16-27/09/2013 tarihleri arasında Özelleştirme İdaresi Başkanlığına başvuruda bulunan ve yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar tekrar çağrılacaktır.

Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylara yönelik ilave duyurular Özelleştirme İdaresi Başkanlığının "www.oib.gov.tr" internet adresinde yapılacaktır.

Giriş sınavının yazılı bölümü 04 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacaktır.

Başvuruda bulunup, yazılı sınava girmeye hak kazandığı ilan edilen adaylar, yazılı sınava giriş belgelerini 23 Aralık 2013 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığının "www.meb.gov.tr" internet adresinden temin edeceklerdir.

Adaylar, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport) ile birlikte, sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte yazılı sınava alıncaklardır.

SINAV KONULARI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Uzman Yardımcılığı giriş sınavının yazılı bölümü test usulünde gerçekleştirilecek olup, sınav konuları şunlardır:

a) Genel kültür ve genel yetenek (%25),

b) Özelleştirme İdaresi Başkanlığının görev alanına ait bilgiler (%10),

4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun

Özelleştirme Uygulamalarında Değer Tespiti ve İhale Yönetmeliği

c) Üniversite eğitimine ait mesleki bilgiler (%65),

Gruplar Öğrenim Dalları Mesleki Sınav Konuları
1. Grup İşletme Ekonomi (Mikro-Makro İktisat, Para ve Ekonomi Politikası, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Kuruluşlar, Türkiye Ekonomisi, Maliye (Kamu Gelirleri, Kamu Harcamaları, Maliye Politikası, Bütçe ve Bütçe Politikası, Türk Bütçe Sistemi, Türk Vergi Sistemi)), Maliye (Kamu Gelirleri, Kamu Harcamaları, Maliye Politikası, Bütçe ve Bütçe Politikası, Türk Bütçe Sistemi, Türk Vergi Sistemi), Muhasebe (Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, Şirketler Muhasebesi, Karşılaştırmalı Mali Tablolar Analizi), İdare Hukuku, Medeni Hukuk (Başlangıç, Kişi Hukuku, Eşya Hukuku), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ticaret Hukuku (Ticari Şirketler ve Kıymetli Evrak), Türk Vergi Hukuku.
2. Grup İktisat
3. Grup Maliye
4. Grup Kamu Yönetimi
5. Grup Uluslararası İlişkiler
6. Grup Hukuk Hukuk (Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Usulü Hukuku, Medeni Hukuk (Başlangıç, Kişi Hukuku, Eşya Hukuku)), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ticaret Hukuku (Ticari Şirketler ve Kıymetli Evrak), Türk Vergi Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku (Genel Esaslar), İş Hukuku).
7. Grup Şehir ve Bölge Planlama Şehircilik İlkeleri, Kentsel Tasarım, İmar Mevzuatı, Kıyı Mevzuatı, Taşınmaz Mal Hukuku.
8. Grup Harita Mühendisliği Ölçme Bilgisi, Kamu Ölçmeleri, İmar Uygulamaları, Fotogrametri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Taşınmaz Mal Hukuku.
9. Grup İnşaat Mühendisliği Ulaşım, Yapı Statiği, Yapı Dinamiği, Hidrolik, Ölçme, Zemin Mekaniği, Su Yapıları, Bina Bilgisi, Taşınmaz Mal Hukuku.
10. Grup Endüstri Mühendisliği Yöneylem Araştırması, Yönetim ve Organizasyon, İş Etüdü, Proje Yönetimi, Girişimcilik ve Fizibilite Etüdü.

Sınavda kopya çekmeye teşebbüs edenler veya kopya çektiği tespit edilenler hakkında tutanak düzenlenir ve sınav kağıtları geçersiz sayılır. Bu adaylar, İdarece bundan sonra yapılacak sınavlara katılamazlar.

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır.

Yazılı sınav soru ve cevap anahtarı 06 Ocak 2014 tarihinde www.oib.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

Yazılı sınav sonuçları 24 Ocak 2014 tarihinde www.oib.gov.tr ve www.meb.gov.tr

internet adreslerinde yayımlanacaktır.

Adaylar, sözlü sınav şartları ve diğer hususlar için Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından bilgi alabileceklerdir.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ

Değerlendirme grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NU GRUP ADI Kontenjan Sayısı
1 İşletme 5
2 İktisat 4
3 Maliye 3
4 Kamu Yönetimi 1
5 Uluslararası İlişkiler 1
6 Hukuk 3
7 Şehir ve Bölge Planlama 3
8 Harita Mühendisliği 2
9 İnşaat Mühendisliği 1
10 Endüstri Mühendisliği 2

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 4 yanlış 1 doğru götürecek ve 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda yer alacak her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular tüm adaylar lehine kabul edilecektir.

Adayların; sınav puanı eşit olması halinde, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümleri doğrultusunda, başarı sıralamasını Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yapacaktır.

SINAVA İTİRAZLAR

Adaylar, itiraz başvurularını Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Başkent/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 10 TL (On Türk Lirası KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve itiraz konusunun ve iletişim adreslerinin açıkça yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.oib.gov.tr internet adresinde yayımından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde, sınav sonucuna ilişkin itirazlarını ise sonucun adaya duyurulmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yapacaklardır.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Yapılan bu itirazları Özelleştirme İdaresi Başkanlığı değerlendirerek, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yönelik olanları sonuçlandırmak üzere YEĞİTEK'e gönderecektir. YEĞİTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde sonuçlandırarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bildirecektir.

"Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavının" yazılı bölümü ile ilgili konulara ait 52 mesleki alan soruları ile 20 genel yetenek/genel kültür sorularına ilişkin itirazları YEĞİTEK,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın görev alanına ait bilgilerle ilgili konulara ait 8 sorunun itirazlarını ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı inceleyip sonuçlandıracaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bildirilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber