Paket hayatımızı böyle etkileyecek

Demokratikleşme Paketi yasalaştığında, başta "nefret suçları" ve "toplantı- gösteri yürüyüşleri" olmak üzere birçok alanda günlük yaşamda tartışmalara neden olabilecek ilginç düzenlemeler yer aldı. Meclis'e sevk edilen tasarının olası sonuçlardan bazıları şöyle:

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Aralık 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paket hayatımızı böyle etkileyecek

ERSAN ATAR

'ERMENİ DÖLÜ' HAKARET, İŞE ALMAMAK NEFRET: Tasarıdaki dört suç türü arasında "bir kişiye hakaret etmek" yer almadığı için "Ermeni dölü", "sıkma baş" gibi ifadeler basit hakaret suçu olacak. Sanığa üç aydan iki yıla kadar hapis cezası verilecek. Aynı kişi inancı, milliyeti nedeniyle işe alınmaz, kiralık daire verilmez veya ihaleye girmesi engellenirse bu durumda nefret suçu oluşacağından bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

KADINI ÖLDÜRME BASİT CİNAYET, İŞE ALMAMA NEFRET: Tasarı yasalaşırsa, bir kadın sırf kadın olduğu için öldürüldüğünde normal cinayet olarak kabul edilecek. Ancak bir kadını, kadın olduğu için işe almamak nefret suçu olacak.

GÜRÜLTÜ ŞİKAYETİ GÖSTERİYİ ENGELLEYEBİLİR: Toplantı ve gösteri yürüyüşleri, "vatandaşın yaşamını zorlaştırdığı" gerekçesiyle sınırlandırabilecek. Bir kişi, göstericilerin eylemlerinden rahatsız olursa polise şikayet edip gösterinin engellenmesini isteyebilecek.

GÖSTERİCİLER KAYIT ALTINA ALINACAK: Toplantı ve gösteri yürüyüşleri her koşulda sesli ve görüntülü kayıt altına alınacak. Görüntüler şüphelilerin ve suç delillerinin tespiti dışında başka bir amaçla kullanılamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber