'Kan kaybediyoruz' diyen öğretmenler kan bağışı yaptılar

Giresun Teknik Öğretmen Hakları Derneği Üyesi öğretmenler atanamadıkları gerekçesiyle düzenledikleri "Kan kaybediyoruz" protestosu çerçevesince tepkilerini kan bağışı yaparak dile getirdiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2013 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kan kaybediyoruz' diyen öğretmenler kan bağışı yaptılar

Atatürk Meydanı'nda konuşlanan Kızılay Giresun Şubesi Kan Bağışı aracına gelerek kan bağışı yapan mesleki ve teknik öğretmenler atanamadıkları ve kamuda ünvan, mühendislik tamamlama sorunlarının yıllardır görmezden gelinmesine tepki verdiler.

Teknik Öğretmen Hakları Derneği Giresun İl Temsilcisi Öğretmen Giray Can yaptığı açıklamada, "Bugün burada toplanmamamızda ki amacımız mesleki ve teknik öğretmenlerin başta atama olmak üzere kamuda unvan ve mühendislik tamamlama sorunu ile yıllarca görmezden gelinmiş olmasına dikkat çekmek" dedi. Can,"'Mesleki ve teknik öğretmenler kan kaybediyor' başlığı altında böyle bir etkinlik düzenleyerek, bu adaletsizliğe karşı tepkimizi kan bağışı yaparak ortaya koyuyoruz.Bizler yıllarca atanamamış, yok sayılmış 80 bin mesleki ve teknik öğretmenleriz. Bazı bölümlere 40-50 puanla atama yapılırken, bizler 80-90 puanlarla yıllarca beklemeye mahkum edildik. Meslek lisesi memleket meselesi denilse de, meslek liselerine ne kadar önem verildiğini son atamalarda bizlere verilen kontenjanlarda görmekteyiz. Norm kadro güncellemelerinin olmaması nedeniyle Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim Merkezleri'nde bizlerin yerine ortaokul ve lise mezunları usta öğreticiler çalıştırılmaktadır. Bizler hakkımız olanı istiyoruz. Bugün yaptığımız etkinlikle mağduriyetimizi başkalarına zarar vererek değil yardım ederek dile getirmiş oluyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber