Doktor eczacı!

Haber Giriş : 20 Nisan 2006 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de tıp fakültesini bitirdikten sonra eczacılık okuyan ve eczane çalıştırmaya başlayan Ümit Köroğlu, işyeri levhasında doktor unvanını kullanınca, Eczacı Odası'yla mahkemelik oldu. 3 gün meslekten men cezası verilen Köroğlu'nun, hukuk mücadelesi sürüyor.

Mimarsinan Mahallesi'nde iki yıl önce eczane açan Ümit Köroğlu (42), hem tıp fakültesi, hem eczacılık fakültesi mezunu olduğunu, ancak eczacılık yapmayı tercih ettiğini anlattı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1995'de ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 2001'de mezun olduğunu, ancak hiç doktorluk yapmadığını ifade eden Köroğlu, Türkiye'de kendisi gibi hem eczacılık hem tıp fakültesi mezunu olan az sayıda insan olduğunu, ancak eczacılık yapan tek doktorun kendisi olduğunu vurguladı.

Doktor olmasına rağmen eczacılık yapmasının birtakım sıkıntılara yol açtığını belirten Köroğlu, şunları söyledi: "Eczaneyi açtığımda işyeri levhasına ?doktor ve eczacı' diye yazdırdım. Ancak, Kayseri Eczacı Odası, işyeri levhamda doktor unvanımı kullanamayacağımı, ikinci unvanımın haksız rekabete girdiğini söyleyerek yazıyı kaldırmamı istedi. Bana bir doktorun aynı anda eczacılık yapamayacağı söylendi. Ancak, ben doktorluk yapmıyorum. Eczanemde kesinlikle hasta muayenesi veya herhangi bir tıbbi müdahale yapmıyorum. Bunu oda yetkililerine anlatmakta zorlanıyorum."

haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber