Katarakt ameliyatları denetlenecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katarakt ameliyatları denetlenecek

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 23824201
Konu : Katarakt Operasyonları

....VALİLİĞİNE

GENELGE 2013/

Son zamanlarda Bakanlığımıza gelen çok sayıda şikayetler ile bu konuda yapılan inceleme ve denetimler sonucunda katarakt operasyonlarına yönelik düzenleme yapılması gereği hasıl olmuştur.

Katarakt operasyonlarının endikasyona uygunluğunun izlenmesi ve denetlenmesi amacıyla;

1- Sağlık hizmeti veren tüm kurumlarda görme keskinliği muayenesi yapılan 55 yaş üstü hastaların sağlık kuruluşu bilgi sistemlerinde görme keskinliği derecelerinin girilme zorunluluğu getirilmiştir.

2- Sağlık kuruluşlarında katarakt ameliyatı endikasyonu konulan hastalar rastgele örnekleme yöntemiyle denetlenecektir. Bu amaçla elektif vakalarda hastaların ameliyatlarının 24 saate kadar tehir edilmesi istenebilecektir. Bu sürede denetim ekipleri tarafından endikasyona uygunluk değerlendirmesi yapılacaktır.

Bakanlığımızca ve İl Sağlık Müdürlüklerince yürütülecek denetimlerde bu kurallara uyulup uyulmadığı sorgulanacaktır.

Söz konusu düzenlemelerin bu hizmeti veren tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması için gerekli hazırlıkların yapılması, buna ilişkin sağlık kuruluşu bilgi sistemlerinde gerekli düzenlemelerin ekteki forma göre yapılması gerekmektedir.

Uygulamaya 01/01/2014 tarihinden itibaren tüm kuruluşlarda başlanacağından konunun İliniz dahilindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına duyurulması ve alınan karar gereğinin yerine getirilmesinin sağlanarak sürecin titizlikle takibinin yapılmasını önemle rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber