TRT Genel Müdürlüğü Şenol Demiröz, göreve gelir gelmez kurum ile Hazine Müsteşarlığı arasındaki "mali denetim çekişmesi"nin içine düştü.

Haber Giriş : 11 Ocak 2004 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürlüğü Şenol Demiröz, göreve gelir gelmez kurum ile Hazine Müsteşarlığı arasındaki "mali denetim çekişmesi"nin içine düştü.

Bugüne kadar mali denetimi TBMM KİT Komisyonu tarafından yapılan TRT, Resmi Gazete'de 21 Ekim tarih ve 25266 sayı ile 2003-6287 sıra numaralı olarak yayınlanan kararname gereğince, denetimin Hazine Müsteşarlığı ve DPT tarafından yapılma kararı üzerine harekete geçti. TRT yetkilileri, TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay'dan konuyla ilgili yardım istedi.

Atalay devreye girdi

Bakan Atalay ile görüşen TRT'ciler, 21 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararnamenin 9. maddesinde yeralan "Bu karar kapsamındaki kuruluşlar, talep edilen bilgi ve verilerin aylık olarak sağlıklı bir şekilde üretilmesini sağlayacak hesap planı değişikliği, üç aylık gelir gider tablosu ve bilanço çıkarılması gibi tedbirleri almakla yükümlü olup, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Planlama Müsteşarlığı'nca istenen her türlü bilgiyi, talep edilen süre içinde vermek zorundadırlar" ifadesinin TRT'yi kapsamasının yanlış olduğunu savundular. Bakan Atalay, devreye girerek Hazine ve TRT yetkililerinin bu konuyu ele alması yönünde talimat verdi. Oluşturulan çalışma grubundan ocak ayı sonuna kadar konuyu halletmesini isteyen Atalay'ın, TRT'nin bu isteğine sıcak baktığı öğrenildi.

TRT'ciler emekli edilemedi

Bu arada, çalıştıkları kurumlarından emekli olan ve sonra sözleşmeli olarak aynı kurumda çalışmaya devam edenlerin, sözleşmelerinin 1 Ocak 2004'ten itibaren yenilenmemesi yönündeki hüküm, farklı bir yasaya tabi olduğu gerekçesiyle TRT'de işleme konulmadı. Kamu kuruluşlarında bu durumda olanlara 15 Aralık'ta gönderilen bir yazıyla tekrar çalışmayacakları belirtildi ve sözleşmeleri yenilenmedi. Ancak Demiröz'ün atanmasına kadar TRT'de Genel Müdürlük görevine vekalet eden Haluk Buran'ın da aralarında bulunduğu 3 kişiye tebliğ yapılmadı. Sözkonusu isimler bu nedenle yeni yılda da çalışmalarını sürdürdü.

Yeni Şafak'a bilgi veren Buran, TRT'nin yasasının farklı olduğu için bu kararın kendilerine uygulanmadığını savundu. Buran, "Kurumda 61 yaştan emekli olması beklenen 60 kişi var. Ancak yasa, Köşk'ten döndüğü ve belirsizliğini koruduğu için diğer kurumlarda olduğu gibi bu kişiler de çalışmalarına devam ediyor" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber