Erenler Küpçüler İlkokulu'nda mangala heyecanı

Sakarya Gençlik Merkezi, faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve milli zekâ oyunumuz olan Mangala'yı minik öğrencilere tanıtmak için Erenler İlçesi Küpçüler İlkokulu’nu ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erenler Küpçüler İlkokulu'nda mangala heyecanı

Sakarya Gençlik Merkezi, faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve milli zeka oyunumuz olan Mangala'yı minik öğrencilere tanıtmak için Erenler İlçesi Küpçüler İlkokulu'nu ziyaret etti.

Küpçüler İlkokulu 3-B sınıfının konuğu olan Gençlik Merkezi Sosyal Sorumluluk Kulübü gönüllüleri, sınıf öğretmeni Mehmet Razgatlıoğlu ve öğrencilerle bir araya gelerek Türk zeka ve strateji oyunu olan Mangala'yı miniklere öğrettiler. Mangala oyunu ile ilk defa karşılaşan çocuklar meraklı bakışlarla oyun kurallarını üniversite öğrencisi gençlerden öğrendiler. Çocuklarla bir araya gelmek ve onların mutluluklarına ortak olmanın tarifsiz bir duygu olduğunu belirten gençlik merkezi üyeleri ise sosyal sorumluluk ilkesi ile gençlik faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade ettiler. Gençlik Merkezi Gönüllüleri öğrencilere ayrıca, ÖSYM sınavlarında toplanan sınav setlerini de minik öğrencilere armağan ettiler.

Sınıf öğretmeni Mehmet Razgatlıoğlu, öğrencilerin deneyimsel aktivitelerde zekalarını çok daha kolay geliştirdiklerini ifade ederek, mangala oyununun çocuklarda süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olduğunu, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirdiğini, dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığını kazandırdığını sözlerine ekledi. Bu tür oyunların tarihsel gelişim sürecimize de katkıda bulunduğunu belirten Razgatlıoğlu, ziyaretlerinden dolayı Gençlik Merkezi gönüllülerine teşekkür etti.

MANGALA NEDİR?

4 bin yıllık mazisi olan Türk zeka ve strateji oyunu mangala, iki kişi ile oynanıyor. Oyun tahtası üzerinde karşılıklı 6'şar adet olmak üzere 12 küçük kuyu ve her oyuncunun taşlarını toplayacağı birer büyük hazine bulunuyor. 48 taş ile oynanan oyunda oyuncular taşları her bir kuyuya 4'er adet olmak üzere dağıtıyorlar. Oyunda her oyuncunun önünde bulunan yan yana 6 küçük kuyu, o oyuncunun bölgesi. Karşısında bulunan 6 küçük kuyu ise rakibinin bölgesi. Oyuncular hazinelerinde en fazla taşı biriktirmeye çalışırak en çok taşı toplayan oyuncu oyun setini kazanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber