MEB'den hizmet sınıfı değişikliği yolu ile öğretmen olanların adaylıklarına ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı: B.08.0.PGM.0.23.01.08.25-1147/32425 07/04/2006

Konu: Hizmet Sınıfı Değiştirenlerin Adaylığı

İlgi: Millî Eğitim Bakanlığı Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmelik.

Daha önce diğer hizmet sınıflarından birinde devlet memurluğunda adaylığı kaldırılanlardan, Bakanlığımızın Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfına öğretmen olarak atananların adaylık eğitimlerine ilişkin olarak ilgi Yönetmeliğin uygulanmasında çeşitli tereddütlere düşüldüğü ve farklı uygulamalarda bulunulduğu yönündeki Bakanlığımıza ulaşan sözlü ve yazılı talepler üzerine, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bilindiği üzere, ilgi Yönetmeliğin Sınıf Değiştirenlerin Adaylığı başlıklı 43 üncü maddesinde "Diğer hizmet sınıflarından birinde adaylığı kaldırılmış iken Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına öğretmen olarak atananlar, öğretmenlik mesleği açısından uygulamalı eğitime tabi tutulurlar?? hükmü yer almaktadır.

Bu nedenle, daha önce devlet memuriyetinde adaylığı kaldırılmış bulunanlardan, Bakanlığımızın Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfına öğretmen olarak atananların ilgi Yönetmelik kapsamında değerlendirilerek iki aydan az beş aydan fazla olmamak üzere sadece uygulamalı eğitime tabi tutulmaları gerekmektedir.

Bu durumda olanlardan, uygulamalı eğitim sonunda başarılı olanların uygulamalı eğitim değerlendirme belgelerinin doldurulmasında, ilgi Yönetmeliğin 32 nci maddesinde; "Uygulamalı eğitim değerlendirme belgesini dolduracak sicil amirlerinin, değerlendirmeye esas nitelikler çerçevesinde aday memuru izleme, denetleme, yöneltme ve rehberlikte bulunmaları ve bu belgeyi doldurabilmeleri için aday memur ile en az altı ay birlikte çalışmaları zorunludur." hükmü gereğince işlem yapılması gerekmektedir.

Bu itibarla, diğer hizmet sınıflarından eğitim öğretim hizmetleri sınıfına öğretmen olarak atananların uygulamalı eğitim sonucunda başarılı olmaları halinde adaylık işlemlerinin göreve başlamalarını takip eden altıncı ayın sonunda sonuçlandırılması gerekmektedir. Daha önce devlet memuriyetinde adaylıkları kaldırılmış olmasından dolayı, bu durumdakiler için asgari adaylık süresi olan en az bir yıl süre ile çalışma süresi zorunluluğu aranmaksızın adaylık işlemleri sonuçlandırılacaktır.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber