En düşük sıcaklık -18 ile Kars'ta

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2013 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En düşük sıcaklık -18 ile Kars'ta

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgedeki illerde soğuk hava ve don etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars 18, Erzurum'da 15, Iğdır 13, Ağrı 12, Ardahan'da ve Erzincan'da 9 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 2, Erzurum'da 5, Ağrı'da 7, Kars'ta 9, Ardahan'da 13 ve Iğdır'da sıfır derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, cadde, sokak ve kaldırımlarda buz ve karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları Ağrı'da 30, Erzurum'da 18, Iğdır'da 14, Kars'ta 13, Ardahan'da 11, Palandöken Kayak Merkezi'nde 65, Konaklı Kayak Merkezi'nde 81 ve Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 55 santimetre olarak ölçüldü.

Gece saatlerinde yoğun sis ve buzlanmanın görülebileceğini bildiren meteoroloji yetkilileri, vatandaşları don olayına karşı uyardı.

Sarıkamış-Erzurum karayolu üzerindeki Karakurt köyünden geçen Aras Nehri buz tuttu. Nehir üzerindeki bir köprüden sızan sular ise 5 metre boyunda buz sarkıtları oluşturdu.

Kars'ta ulaşıma kapalı olan 7 köy yolunun açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber