Annan'dan Tokatlı öğretmene mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokatlı lise öğretmeni Cemil Arslan'ın, dünyada açlık ve yoksullukla mücadele isteğini dile getirdiği mektubuna cevap gönderen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, dünyanın en fakir insanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için eşi görülmemiş çabaların harekete geçirileceğini bildirdi.

Tokat Atatürk Lisesi Sosyoloji öğretmeni Arslan, köşe yazarlığı yaptığı yerel bir gazetede düzenlediği basın toplantısında, BM Genel Sekreterliği'ne, dünyadaki açlık ve yoksulluğun önlenebilmesi amacıyla 11 Martta bir mektup gönderdiğini belirtti.

Amacının açlık ve yoksullukla mücadele edilebilmesi için tüm ulusların bu konuya daha duyarlı yaklaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Arslan, geçen hafta BM Genel Sekreteri Kofi Annan imzalı bir mektup aldığını kaydetti.
Annan'ın mektubunda, 2015 yılına kadar aşırı fakirliğin ortadan kaldırılması için eşi ve benzeri görülmemiş çalışmalar yapılacağını, ciddi projelerin hazırlanacağını yazdığını kaydetti. Mektupta şu ifadelere yer veriliyor:

?Aralık 2015 tarihine kadar aşırı fakirlik, AIDS'in yayılmasının durdurulması, uluslararası düzeyde ilk eğitimin gerçekleştirilmesi, bütün gelişmiş dünya ülkeleri ve önde gelen gelişmiş enstitüler tarafından kabul edilen projeler 8. milenyumun hedeflerini oluşturur. Dünyanın en fakir insanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için eşi görülmemiş çabalar harekete geçirilecektir. Biz milenyum gelişme hedeflerini yakalayacağız.

Başarmak için şimdiden başlamalı, son tarihine kadar sürdürmeliyiz. 10 yıl gerektirecek öğretmen, hemşire ve mühendis eğitmek zaman alır. Yolları, okulları, hastaneleri inşa etmek, küçük işletmeleri büyütebilmek için gerek duyulan gelir ve meslekleri oluşturmak için çaba sarf edilmektedir. Bu yüzden şimdi başlamalı ve gelecek birkaç yıl içerisinde hedeflerimizi 2 kattan daha fazlasına çıkarmalıyız. Başarıya katkıda bulanabilecek hiçbir şey az görülmemelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber