Çarşının çöplerini çevreci araçlar toplayacak

Osmangazi Belediyesi, tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin çöplerini çevre dostu yeni nesil elektrikli araçlarla toplayacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2013 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çarşının çöplerini çevreci araçlar toplayacak

Bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle Bursa tarihinde ilklere imza atan Osmangazi Belediyesi, çevre konusunda yepyeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. "Temiz bir Osmangazi, temiz bir çevre" sloganıyla hizmete giren çevre dostu yeni nesil elektrikli atık toplama araçları, tarihi hanlar bölgesi ve çarşıda hizmet verecek. Her gün düzenli bir şekilde çarşı ve hanlar bölgesindeki atıkları toplayacak olan elektrikli araçlar, gürültü ve egzoz emisyon gazı üretmiyor.

Açık çarşı girişinde düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa için çalıştıklarını söyledi. Dündar, "Çarşı ve hanlar bölgesi, tarihi mirasımızın en yoğun olduğu bölge. Belediye olarak, tarihi mirasımızın ayağa kalkması ve yaşatılması için yürüttüğü çalışmalarla, Türkiye'ye örnek olmuş bir belediyeyiz" dedi.

Tarihi çarşının ve hanlar bölgesinin ayağa kaldırılması için restorasyon ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Dündar, "Hazırladığımız projelerimizin uygulamaları etap etap sürmekte. Tarihi yapıların ortaya çıkartılması kadar yaşatılması da önemli. Bizim çarşı ve hanlar bölgemiz, günümüz modern AVM'lerinin ilk örnekleri. Üstelik, kendi geleneksel anlayışımızın yaşatıldığı birer alışveriş merkezi" dedi.

Başkan Dündar, "Buraların temizliğini yapan belediye olarak, daha sağlıklı, daha pratik ve çevreci bir şekilde yapılabilmesi için, almış olduğumuz 2 adet elektrikli atık toplama aracımızı hizmete sokuyoruz. Sabah ve akşam saatlerinde buradan araçlar geçerek, çevreyi kirletmeden, elektrikli, sessiz bir çalışma ile buradaki temizliğe katkı sağlamış olacağız. Burası Bursa'nın vitrini. Bizler sizden aldığımız destekle en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu araçlar da bunun örneği. Bundan sonra da eksik kalan, bakıma muhtaç yerlere el atarak çarşımızı hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Dündar, tören sonrası elektrikli atık toplama aracına binerek, Uzun Çarşı ve Tuz Pazarı Çarşısı'nda esnafı selamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber