Bakanlıkça görevlendirilen aile sağlığı elemanlarının ücreti düştü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ve Sözleşme Şartları Hakkında Yönetmelik 25/04/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile değiştirildi.

Değişikliği görmek için tıklayın.
Değişikliklerin işlendiği yönetmeliğin son halini görmek için buraya tıklayın.

Yapılan değişiklikte yönetmeliğin "Aile sağlığı elemanlarına yapılacak ödeme" başlıklı 19'uncu maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin ikinci paragrafı değiştirilmiştir.

Eski paragraf: Aile hekimliği uygulamaları için Bakanlıkça görevlendirilen aile sağlığı elemanlarına yapılacak ödemelerin hesaplanmasında kişi başına 0,20 YTL esas alınır.

Yeni paragraf: Aile hekimliği uygulamaları için Bakanlıkça görevlendirilen aile sağlığı elemanlarına yapılacak ödemelerin hesaplanmasında kişi başına 0,10 YTL esas alınır.

Yönetmelikte aile sağlığı elemanları, tanımlar başlıklı 4. maddede "Aile hekimi ile birlikte hizmet veren hemşire, ebe, sağlık memuru gibi sözleşmeyle çalıştırılan veya Bakanlıkça görevlendirilen personeli," şeklinde tanımlanmıştır.

Yönetmeliğin 19'uncu maddesinde "Kayıtlı kişiler için ödenecek ücret" şu şekilde belirlenmiştir: "Sözleşmeyle çalıştırılan aile sağlığı elemanlarına yapılacak ödemelerin hesaplanmasında nöbet, acil yardım hizmetleri, olağanüstü durumlarda yapacakları hizmetler, toplum sağlığı ve benzeri hizmetleri için ilk 1000 kişiye kadar 800 YTL ve ayrıca 1000 kişinin üzerindeki her kayıtlı kişi başına 0,40 YTL esas alınır."

Bu fıkradan sonra gelen ikinci paragrafta ise Bakanlıkça görevlendirilen aile sağlığı elemanlarına yapılacak ödemeler belirtilmiştir. Yapılan düzenleme ile Bakanlıkça görevlendirilen aile sağlığı elemanlarına yapılacak ödemelerde kişi başına 0,20 YTL miktar 0,10 YTL'ye düşürülmüştür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber