Öcalan için imza toplayan 2 öğrenciye 7.5 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'da bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına destek verdikleri için haklarında dava açılan 2'si üniversite öğrencisi 3 tutuklu sanığa örgüt üyeliği suçundan 7.5 yıl ağır hapis cezası verildi.

Diclekent Semti'ndeki binalarda 26 Ocak 2006 tarihinde Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve siyasi irade olarak kabul edilmesine ilişkin imza toplarken yakalanarak haklarında dava açılan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Murat Ataç ile 4'üncü sınıf öğrencisi Murat Demez ve ÖSS'ye hazırlanan Tülay Öner hakkında dava açıldı. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan 3 sanıktan Murat Demez, şiddet içermeyen dilekçe hakkını kullandığını savunurken, dilekçelerin Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'ye hitaben hazırlandığını söyledi.

Murat Ataç da öğrenci olduğunu, resmi makamlara gönderilmek üzere hazırlanmış dilekçenin yasa dışı kabul edileceğini düşünmediğini belirtirken beraat ettirilmesini istedi. Tülay Öner de, dilekçenin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve ÖSS'ye hazırlandığını anlattı.

Mahkeme, 3 sanığa, TCK'nın 314/2'inci maddesi uyarınca 7.5'ar yıl hapis cezası verirken, takdir hakkını kullanarak cezalarını 6'şar yıl 3'er aya düşürerek tahliye istemlerini reddetti. Öcalan için imza toplayan sanıkların daha önce TCK'nın 215'inci maddesine göre 10 ay hapisle cezalandırıldığı, ağır ceza mahkemelerinde ilk kez benzer davalara göre ilk kez sanıkların örgüt üyesi kabul edilip cezalandırıldığı kaydedildi.

Diyarbakır Barosu'ndaki hukukçular, hazırlanan Terörle Mücadele Yasası taslağının yürürlüğe girmeden uygulanmaya başlandığını, bu cezanın Yargıtay'da onanması halinde emsal olabileceğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber