TBMM Başkanlığı, Arınç'ın 23 Nisan konuşmasını kitap haline getirecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurul'da yaptığı konuşma, kitap haline getirilecek.

TBMM Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Arınç'ın 23 Nisan'da Genel Kurul'da yaptığı konuşmadan sonra, Meclis Başkanlığı İletişim Ofisi'ne destek mesajı içeren çok sayıda telefon, faks ve e-mail geldi. Vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mesajlarında "demokrasi" vurgusu yaparak, Arınç'ın konuşmasına olan desteklediklerini ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan özel birleşimini izleyen çeşitli ülkelerden 24 büyükelçi de konuşmaya yoğun ilgi gösterdi. Bazı büyükelçiler, hükümetlerine iletmek üzere konuşma metnini talep etti.

Vatandaşların, mesajlarında "demokrasi" kavramı üzerinde vurgu yaptıkları görüldü. Meclis Başkanlığı İletişim Ofisi'ne gönderilen bazı destek mesajları şöyle:
-Cemal Küçükçakıroğlu: "Yaptığınız konuşma ülkemizin konuşulması gereken fakat konuşulamayan önemli konuları dile getirmektedir.

Demokratikleşmenin ve hürriyetlerin önünü açıcı bir başlangıç olmasını diliyorum." -Ali Öztürk: "Demokrasi manifestosu olarak değerlendirdiğimiz görüşlerinize aynen katılıyorum. Bizim de hissiyatımızı yansıttığınız için sizi tebrik ediyorum." -Veysi Ceylan: "23 Nisan konuşmanızı takdir ediyor, tüm idarecilerimizin aynı hassasiyetler etrafında birleşmesini diliyorum. Sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum." -Hakan Esen: "Meclis'te yaptığınız tarihi konuşmayı sonuna kadar nefesimi tutarak izledim. Diyebilirim ki milyonlarca insanın hislerine tercüman olmakla kalmadınız, bu ülkeyi yönetenlere de hem cesaret hem de yiğitlik konusunda örnek oldunuz." -Mahmut Salık: "Sizin gibi şahsiyetler, bizler için umut oldu.

Tükendik, bittik dediğimiz zamanlarda sizler, bizlerin ümit kaynağı oldunuz. Tam bir Anadolu evladı gibi... Lütfen duruşunuzu koruyunuz.

Sizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum." -Mehmet Sağlık: "Bir Anadolu insanı olarak meseleler karşısındaki kararlı ve cesur duruşunuz, bizlerin değerlerine sahip çıkışınız, beni çok duygulandırdı ve gurur duydum. Bu millet, size sonuna kadar destek verecek. Size ve sizin şahsınızda sizin gibi sağlam duran bu milletin vekillerine çok teşekkürler." -Sedat Yazıcı: "Meclis'te yapmış olduğunuz etkileyici, gerçek ve Türkiye'nin gerçeklerini yansıtan konuşmanızdan dolayı, konuşmanızın her harfi adedince teşekkürlerimi bildiririm."

İHD BAŞKANI ALATAŞ'TAN KUTLAMA

Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de TBMM Başkanı Arınç'ı kutladı. Destek mesajlarından bazıları şöyle:

-ASİAD Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran: "Millet iradesine dayalı demokrasileri öven konuşmanızdan ötürü sergilediğiniz dik duruş, bizleri fevkalade onurlandırmıştır." -İnsan Hakları Derneği Başkanı Yusuf Alataş: "Yapmış olduğunuz konuşmadan dolayı yüksek şahsınızı yürekten kutluyorum.

Demokrasimizin temel sorunları konusundaki tespitlerinize ve çözüm önerilerinize katılmamak mümkün değil. TBMM Başkanı olmanızdan ötürü bir kez daha onur duyduğumu ifade etmek isterim." -MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır: "Millet iradesinin üstünlüğüne ve demokrasiye inanan bir sivil toplum kuruluşu olarak desteklediğimizi belirtilirken, şahsında yüce milletimizin iradesinin tecellisi olan meclisimize en derin saygılarımı sunarım." -Anadolu Hukuk Derneği Başkanı Av. Süleyman Gürkök: "Ülkemizde son dönemde yaşanan antidemokratik tavırlara karşı göstermiş olduğunuz tepkiye, hukukçu yorumlarınız ile konuya getirdiğiniz açıklamalarınıza ve demokratik tavrınıza teşekkür ederiz." -Hizmet-İş Sendikası 3. Nolu Bölge Başkanı Adem Yıldız:
"Yaptığınız konuşma milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, bizleri sevindirmiş, söylenememiş gerçekleri seslendirerek Türkiye kamuoyunda heyecan yaratmıştır." -Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu: "Bu konuşmanızı demokrasimizin geleceği bakımından büyük bir şans kabul ediyorum. TBMM'nin ve siyasi partilerin, bu konuşmayı desteklemelerinin demokrasiye olan inançlarının tabii bir gereği saydığımı belirterek, konuşmanızdan ötürü şükranlarımı sunuyorum."

KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

Konuşması dolayısıyla TBMM Başkanı Bülent Arınç'a 2 gün içerisinde 3 bin 581 tebrik mesajı geldi. Telefonla arayan 411 kişinin tebriklerini kabul eden Arınç, 1783 kişiden e-mail, 1387 kişiden de faksla tebrik mesajı aldı. 396 kişi de konuşma metnini istedi. Meclis Başkanlığı, talepler üzerine Arınç'ın konuşmasını kitap haline getirme kararı aldı. Hazırlıkları süren kitap, birkaç gün içinde basılarak talep edenlere dağıtılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber