23 Nisan'da sakız çiğneyen AKP'li başkan serbest bırakıldı

Haber Giriş : 26 Nisan 2006 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde 23 Nisan törenlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk koyarken sakız çiğnediği iddiasıyla tutuklanan AKP İlçe Başkanı Veysel Dalcı bugün 5 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı. Dalcı'nın sakız çiğnediği gördüğünü söyleyen CHP İlçe Başkanı Yüksel Pekbüyük, ?Kendisi 3.5 yıldır hiç bir milli bayramlardaki törene katılmadı. Bu kez geldiğinde biz de şaşırdık. Ama ağzında kocaman bir sakız vardı. Ve alenen çiğniyordu'' dedi. Tutuklanmadan önce çevresine sarımsak yediğini bu nedenle sakız çiğnediği belirten Veysel Balcı, savcılık ifadesinde, ?Evden çıkmadan önce protokolde karşılaşacağım kişilere rahatsızlık vermeyim diye ağzıma mentollü yani yumuşatıcılı nane aromalı pastil aldım'' dedi.

Olay Fatsa ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında meydana gelmişti. 38 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası eczacı AKP İlçe Başkanı Velsel Dalcı'nın sakız çiğneyerek Atatürk Anıtı'na çelenk koyması büyük tepki toplamıştı. Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Kalender Karadağ, ilçe başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Dalcı TCK'nın 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar hakkındaki yasaya muhalefet suçundan, mevcut delil durumu, atılı suçun toplumda infaal uyandıran suçlardan olması dikkate alınarak 1 ile 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. 2 gündür cezaevinde bulunan İlçe Başkanı Dalcı, bugün Asliye Ceza Mahkemesi'nce 5 bin YTL kefaletle CMK'nın 109/3- F maddesi (Adli kontrol altında tutulacak) gereğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AÇIKCA SAKIZ ÇİĞNİYORDU

Geçen Şubat ayında ikinci dönem AKP ilçe başkanı seçilen Veysel Dalcı'nın sakız çiğnediğini gördüğünü söyleyen 49 yaşındaki CHP İlçe Başkanı Yüksel Pekbüyük ise, yargının doğru kararı vereceğini dile getirdi. Pekbüyük olay gününü şöyle anlattı:

?Sayın Dalcı'yı 3.5 yıldır hiçbir milli bayramlarda görmedik. Bu bayramda da protokolün ikinci sırası bize ayrılmıştı. Benim yanımdaki yer de iktidar partisinindi. Ancak yine kendisi yoktu. Sonradan gelip en köşede durdu. Ve çelenk koyma sırası gelince anıta doğru yürüdü. Geri dönerken bizimle yüz yüze idi.

Önümüzde de kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Kalender Karadağ vardı. Yanımda bulunan MHP İlçe Başkanı Şakir Cemal Uygun, ?Başkan baksana adam sakız çiğniyor' dedi. Gerçekten 3.5 yıldır ilk kez bir milli törende gördüğüm Veysel Dalcı'nın ağzında sakız vardı. Hem de ağzını büyük büyük açarak çiğniyordu. Görmemek imkansızdı. Bir anda beynimden vurulmaşa döndüm. Ve yüksek sesle ?Bu ne saygısızlık' dedim. Hatta komutanda geri dönüp bize baktı. Ve tören bitmeden de ayrıldı. Sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu duydum. Savcı beni de çağırdı. Bu ifadelerimide aynen savcıya söyledim.''

HASTANEDE KENDİNDEN GEÇTİ

Diğer taraftan daha önce Refah ve Fazilet partilerinin de ilçe başkanlığını yapan ve kefaletle serbest bırakılan AKP İlçe Başkanı Veysel Dalcı'ya tutuklanmadan önce götürüldüğü Fatsa Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenesinde anlamsız ağlama, gülme, korkma, ürkme, titreme belirtileri göstermesi nedeniyle Dr. Mehmet Güzelipek tarafından panik atak teşhisi kondu. Dalcı'nın olayı şoku nedeniyle ağız kenarlarında da sıkıntıya bağlı yara çıktığı da belirtildi.

SARIMSAK KIZARTIRIP YEMİŞ

23 Nisan töreninde ağzında sakız bulunmasının nedenini, savcılık ifadesinden önce olayın ortaya çıkmasından sonra çevresine, ?Dün akşam Fenerbahçe- Galatasaray maçını Dolunay Restorantta arkadaşlarla izlerken etin yanında ateş üzerinde sarımsak kızartırıp yedim. Bugün tören olduğu için ağzım kokmasın diye sakız çiğnedim'' diye söylemişti. Ancak AKP'li Dalcı savcılıkta verdiği yazılı ifade de, ?Evden çıkmadan önce protokolde karşılaşacağım kişilere rahatsızlık vermeyeyim diye ağzıma mentollü yani yumuşatıcılı nane aromalı pastil aldım. Fakat tören alanına gelene kadar bu bitmişti. Çünkü gelirken yolda boyacılar parkında ayakkabımı boyattırdım. Sonra tören alanına geldim. Burada herkes yerini almıştı. Ben de protokolde 5'inci sıra olarak yer ayrılmasına rağmen mevcut alanda yer aldım. Çünkü benim bulunmam gereken yer dolmuştu. Ben de kimseye rahatsızlık vermemek için, ayrıca töreninde başlama saati geldiği için boş bulduğum bir yere geçtim. Yanımda parti yönetimimden olan Fatih Sözen, Mehmet Eroğlu vardı. Sonra selamlama safahatı tamamlandı. Bunu da ben dikkat çekip arkadaşlarım ile birlikte selamlamak şeklinde yaptık. Ben orada dikkat çekip selam verdikten sonra birkaç saniye bekleyip arkadaşlarıma tamam dedim. Belki bu ağız hareketim başkaları tarafından farklı algılanmış olabilir. Yoksa kesinlikle saygısızlık yapacak şekilde ağzımda sakızla gidip bu törene katılmış değilim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber