Adana'da 28 okul beyaz bayrak aldı

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında Adana'da 28 okula beyaz bayrak verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2013 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da 28 okul beyaz bayrak aldı

Okulların ortak kullanım alanlarında temizlik ve hijyen konusunda okul müdürlüklerinin çalışmalar yapmasının teşvik edilmesini, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin yükseltilmesini, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçlamayan beyaz bayrak projesi kapsamında bayrak almayı hak eden 28 okula törenle bayrakları dağıtıldı.

Bayrak dağıtımı töreninden önce konuşma yapan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, her şeyin başının sağlık olduğunu belirterek, "İleriki yaşlarda başımıza gelen sağlık problemlerinin temelinde beslenmeden tutun temizlik alışkanlıklarına varıncaya kadar yaşadıklarımızın temel etkisi var diye düşünüyorum. Okullarımıza hizmet alımına devam edeceğiz. Temennimiz her okulun Beyaz Bayrak almasıdır. Bizim asıl görevimiz çocuklarımızı sağlıklı ortamlarda yetiştirmektir. Biz çocuğumuzun sadece akademik başarıyla değil diğer branş ve durumlarda da başarılı olmasını istiyoruz. Dünyada 1.5 milyonun üzerinde el yıkama alışkanlığı kazanamamaktan dolayı hasta olup ölen kişi vardır. Sadece el yıkama alışkanlığını toplumumuza kazandırabilirsek hastalıkları önlemekte katkımız olabilir. Bugün bizim temel harcamalarımızdan birisi de sağlık harcamalarıdır. Sağlık harcamalarını azaltmak ve bu konuda tasarruf sağlamak istiyorsak bizim hasta olduktan sonra tedavi etmekten daha öte insanların hasta olmamasını sağlayacak tedbirler almamızdır. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullarımızın yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerine bu projeye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullarımıza bayrakları ve plaketleri verildi.

Beyaz bayrak alan okulların listesi ise şöyle:

"Çukurova Adana Anadolu Lisesi, Çukurova Abdullah Cem Turhan Anaokulu, Çukurova Özel Adana Final Okulları

Aladağ Kışlak İlkokulu, Aladağ Karahan İlkokulu, Çukurova Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu, Çukurova Toroslar Anadolu Lisesi, Kozan Özel Burç Mimar Fatma Tutar İlkokulu, Kozan Özel Kozan İlkokulu Ortaokulu, Yüreğir Albay İbrahim Karaoğlan İlkokulu, Yüreğir Emine Türkan İkiz İlkokulu- Ortaokulu, Ceyhan Mithatpaşa İlkokulu, Ceyhan Namık Kemal İlkokulu, Seyhan Mimar Melahat Öngen Anaokulu, Seyhan Mehmet Kamuran Tekin Eğitim, Uygulama Merkezi, Seyhan İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Seyhan İ.M.K.B 24 Kasım Anadolu Lisesi, Seyhan Kazım Karabekir Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Yüreğir Gaziosmanpaşa İlkokulu, Yüreğir TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi, Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi, Çukurova Özel Burç Öğe İlkokulu- Ortaokulu, Çukurova Özel Minik Serçe Anaokulu, Karaisalı Beydemir İlkokulu, Karataş Tevfik Ayser Canbolat Anadolu Öğretmen Lisesi, Yüreğir TOKİ Köprülü İlkokulu- Ortaokulu, Yüreğir Necla Mithat Öztüre İlkokulu - Ortaokulu, Yumurtalık Barbaros İlkokulu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber