Ankara 'memur kenti' kimliğinden sıyrılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulus Hali yıkılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus Hali'nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi çerçevesinde yıkılacağını söyledi.

Gökçek, yaptığı açıklamada, Ulus Hali'nin yerine İstanbul'daki Kapalıçarşı benzeri kuyumcuların, halıcıların bulunacağı 3 katlı alışveriş merkezi yapılacağını bildirdi.

Ankara'yı gelecek 3 yıl içinde alışveriş ve eğlence merkezleriyle donatarak turizm potansiyeline katkıda bulunmayı amaçladıklarını anlatan Gökçek, Ankara'nın artık "memur kenti" kimliğinden sıyrılması gerektiği söyledi.

Ankara'nın, turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çeken Gökçek, "Yaz aylarında Ankara'ya gelen arabaların plakalarına dikkat edin. Gelen arabaların 10 tanesinden en az üçünün plakaları başka illere ait. Demek ki, artık Ankara'ya yerli turist gelmeye başladı" diye konuştu.

Turizm potansiyelinin artırılması çerçevesinde kentin tarihi dokusunun da elden geçirileceğini anlatan Gökçek, bu çerçevede uygulamaya konulacak Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi'nin önemli olduğunu söyledi.

Ulus Hali'nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi çerçevesinde yıkılacağını anlatan Gökçek, halin yerine İstanbul'daki Kapalıçarşı benzeri kuyumcuların, halıcıların bulunacağı 3 katlı alışveriş merkezi yapılacağını ifade etti.

Yeni alışveriş merkezini 100 bin metrekare alan üzerinde inşa edileceğini anlatan Gökçek, "3 katlı inşa edilecek alışveriş merkezinin her katında ayrı bir faaliyet yürütülecek. Mesela, alışveriş merkezinin 1 katında kuyumcular, 1 katında halıcılar bulunacak. Burası kentin ticari hayatına da önemli katkılarda bulunacak" dedi.

Melih Gökçek, yeni alışveriş merkezini özel sektöre inşa ettirmeyi planladıklarını belirterek, inşaatın tamamlanmasının ardından alışveriş merkezinin üzerine bir de otel yapılabileceğini söyledi.

Gökçek, Ulus Hali'nde faaliyet gösteren esnafın da mağdur edilmeyeceğini, alışveriş merkezi tamamlandıktan sonra belediyenin payına düşen dükkanlardan bir kısmının esnafa kiraya verileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber