Manisa'da egzoz gazı denetimi

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğini önlemek amacıyla egzoz denetimi yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da egzoz gazı denetimi

Manisa'da ilk kez uygulanan mobil egzoz denetimiyle hava kirliliğinin önüne geçilmesi planlanıyor. Manisa Emniyeti'nin de desteklediği egzoz denetimi Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki servis araçların yoğun olduğu saatte gerçekleştirildi. Denetimde emisyon kontrolü yapan ekipler, egzozdan çıkan hidrokarbonlar, karbon monoksit, karbondioksit, nitrojen oksitler, kükürtdioksit, fosfor, kurşun ve diğer metallerin ölçümünü yaptı. Yapılan kontrollerde egzoz gazında sınırları aşanlara 1689 lira para cezası, egzoz pulu tarihi geçenlere de 842 lira ceza kesildi. Manisa'da 22 egzoz gazı ölçüm istasyonu olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kentte araç yoğunluğunun artmasıyla birlikte hava kirliliğinin de arttığını dile getirdi. Yılmaz yaptığı açıklamada, "Mobil araçla egzoz ölçüm istasyonlarında ölçümlerini yaptırmayanlara yönelik denetimleri artıracağız. Emisyon ölçümlerini yaptırmayan ve egzoz pulu almayan araç sahiplerine 842, denetimlerde egzoz gazı miktarı sınırların üzerinde çıkanlara ise 1689 lira para cezası kesilecek. Bunları yapmak zorundayız. Çünkü önlemleri almazsak hava kirliliği artacak ve insan sağlığını tehdit edecek." şeklinde kaydetti.

Çevre Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ve Manisa Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerinin çalışması ile özellikle servis araçları ve kamyonlar durdurularak egzoz ölçümleri yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber