Mardin'de öğretmene darp iddiası

Mardin'deki bir ilkokulda öğretmen Beşir Sarıgül, öğretmen ve öğrencileri cep telefonu ile kayda alan bir veli tarafından darp edildiğini ileri sürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 18:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mardin'deki bir ilkokulda öğretmen Beşir Sarıgül, öğretmen ve öğrencileri cep telefonu ile kayda alan bir veli tarafından darp edildiğini ileri sürdü.

İddiaya göre, Gülser-Mahmut Tatlıdede İlkokulunda öğretmen Sarıgül, bahçede nöbeti sırasında veli F.S'nin cep telefonu ile öğretmen ve öğrencileri görüntüsünü çektiğini gördü.

Uyarıda bulunduğu F.S tarafından muştalı saldırıya uğrayan Sarıgül, yaralandı.

Hastanede tedavi altına alınan Sarıgül'e rapor verildi.

Sarıgül'ü evinde ziyaret eden Eğitim-Bir Sen Mardin Şube başkanı Eyyüp Değer, yaptığı açıklamada, öğretmen Sarıgül'ün bir veli tarafından darp edildiğini savundu.

Sarıgül'ün nöbeti esnasında bahçe kapısında bir kişiyi elindeki cep telefonu ile öğretmenleri ve öğrencileri çektiğini görmesi üzerine veliye uyarıda bulunduğunu ifade eden Değer, sırtı dönük iken saldırıda bulunan velinin Sarıgül'e muşta ile saldırdığını belirtti.

Değer, öğretmen ve öğrencilerin izinsiz görüntülerinin alınmasının yasal olmadığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Öğretmene yapılan şiddet, ilim ve bilime yapılan saldırıdır. Mardin'deki yetkililer ile sivil toplum kuruluşlarından bu şiddete tepki göstermelerini bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığından okullardaki güvenlik zafiyetinin giderilmesini istiyoruz. Öğretmene darp haberleri artık sıradan hale gelmiş, herhangi bir müeyyide uygulanmadığından saldırıyı yapanın yanına kar kalır hale gelmiştir. Görevli memuru tehdit ve darp edenler ile memura hakaret edenlere hapis cezası uygulanmalıdır."

Sarıgül ise nöbeti sırasında bir veli tarafından darp edildiğini ifade ederek, "Veli olduğunu bilmediğim kişinin durumundan şüphelendim. Uyarıda bulunduğum sırada darp edildim. Sonradan kişinin okul yönetimi ile sorun yaşadığını öğrendim. Beni darp eden veli hakkında davacıyım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber