Siirt'te, eğitimi 15 müdür mü aksatıyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı Haber Gönder ile iletilmiştir.

Bilindiği üzere yayınlanan yönetici atama yönetmeliğinin ardından bir yazı daha gönderilmiş ve illerde uygulama birliği sağlanmak istenmiştir. Türkiye'de bütün iller bu takvim doğrultusunda atamalarını gerçekleştirmiştir. Sıralamaya göre sınava dayalı, norm kadro fazlası, isteğe bağlı ve çalışma süresine bağlı yer değiştirmeler şeklinde gerçekleştirilecektir. Siirt 8 Ekim tarihinde isteğe bağlı atamayı bitirmiş ve çalışma süresine bağlı atamaları gündeminden çıkarmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 17 Aralığa kadar çalışma süresine bağlı atamaları gerçekleştirmeyeceğini hatta gündemlerinde bile böyle bir şey olmadığını söylemekteydi.

Yerel basında "Siirt Milli Eğitim Bakanlığına rest çekti" başlığıyla haber yayınlandığı gün apar topar bir resmi yazıyla okullara çalışma süresine bağlı atama duyurusu çıkarıldı. Ancak bu duyuruyla yerlerinden oynayacak olan müdür yardımcıları ve müdür duyuru yayınlandığı tarihten itibaren il valisine yapmadık baskı bırakmadılar. Milletvekillerinden birçok yetkiliye kadar bakanlık tarafından yapılması emredilen bir işlemi valinin keyfi olarak iptal edebileceğini sanan Siirt, kanun dışı bir işlem gerçekleştirerek bütün Türkiye de uygulanan çalışma süresine bağlı yer değişikliğini şu metinle iptal ettirmiştir. "2013 Aralık ayında yapılması düşünülen Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri, 2014 yılında yönetmeliğin ilgili maddesinde belirtilen takvimde yapılmak üzere ertelenmiştir."

Bakanlık tarafından yapılması emredilen iş ve işlemlerin vali tarafından uygulanmaması ya da ertelenebilmesi yasal bir işlem değildir. 15 müdür yardımcısının yerinin değişmesinin eğitim öğretimi aksatacak bir iş olmadığı aşikardır. Okul bir müdür ve bir müdür yardımcısıyla yönetilmemektedir. Dönem arasında yapılacak olan özür grubu atamalarında vali bey "eğitim öğretim aksadığından bu atamaları yapmıyoruz" diyebilecek midir? Siirt valiliği Milli Eğitim Bakanlığından aldığı emirleri yapmakla yükümlü değimlidir? Emirlerini nerde almaktadır? Bütün Türkiye de uygulanan bu iş ve işlemler Türkiye cumhuriyeti ili olan Siirt için neden farklı uygulanmaktadır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber