Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 06:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege ile Batı Akdeniz kıyıları ile akşam saatlerinden itibaren Akdeniz bölgesi, Gece saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güney ve batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, İç Anadolu'nun güney ve Batısı, İç Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bugün (Cumartesi) kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte Antalya'nın batısı (Kemer, Kumluca, Finike, Kale, Kaş) ve Muğla kıyılarında (Bodrum, Milas, Datça, Marmaris), akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın merkez ve kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; genellikle güney ve güneydoğu, zamanla güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların;Bugün (Cumartesi) kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte Antalya'nın batısı (Kemer, Kumluca, Finike, Kale, Kaş) ve Muğla kıyılarında (Bodrum, Milas, Datça, Marmaris), akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın merkez ve kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), zamanla kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber