Trafolar tarihi binaların görünümünü bozuyor

Kilis’teki tarihi binaların yanında bulunan elektrik trafoları ile elektrik direklerinin, tarihi binaların önünde görüntü kirliliğine yol açtığı belirtildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2013 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafolar tarihi binaların görünümünü bozuyor

Kilis'teki tarihi binaların yanında bulunan elektrik trafoları ile elektrik direklerinin, tarihi binaların önünde görüntü kirliliğine yol açtığı belirtildi.

Tarihi kentler arasında bulunan ve tarihi dokusunu kaybetmeyen Kilis'te, tarihi mekanların önünde duran trafolar ile elektrik direkleri tarihi mekanların görünümünü bozuyor. Vatandaşlar, geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan çok sayıda tarihi binanın çevresindeki elektrik trafolarının, görüntü kirliliğine sebep olduğunu belirterek, "Elektrik direkleri, trafolar ile klimalar bu tarihi binaların görüntüsünü bozduğu gibi yangın tehlikesi ile de karşı karşıya bırakıyor. Bu tarihi binaların çevresinde elektrik trafolarının bulunması nedeniyle tarihi mekanlar adeta kaderine terk edilmiş durumdadır. Tarihi binalara rastgele konulan klima ve benzeri ısıtıcılar da hem tarihi mekanların görünümünü bozuyor, hem de tehlike saçıyor. Yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber